1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Egyéb Híreink

2012. augusztus 08., 11:26MINDEN GYEREK OLVASSON AKCIÓ!!! – Küldj Te is egy könyvet Afrikába!

Az Afrikáért Alapítvány két új akciót indít: könyvvásárlás támogatható 3000 HUF, illetve egyenruha 4000 HUF összeggel.

Az Afrikáért Alapítvány két új akciót indít: könyvvásárlás támogatható 3000 HUF, illetve egyenruha 4000 HUF összeggel. Hogy miért és hogyan? Az Unesco 2011-es adatai szerint Kongóban több mint 10.000.000 írás- és olvasás tudatlan él. (analfabéta) él. Ahol 10 gyerekből csak 4 jár iskolába, ott érthető, miért oly magas az előbbi arány. Kiváltságunk, hogy a munkánknak és támogatóinknak köszönhetően évente közel 500 gyereket menekítünk meg az írástudatlanságból a College Othnielben! Azonban úgy látjuk, hogy az oktatás színvonala emeléséhez, a gyerekeknek agyának fejlesztéséhez, látókörük tágításához szükséges, hogy minél többet olvassanak. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az afrikai gyerekek nagyon szeretnek olvasni, megbecsülnek minden nyomtatott lapot! De nem adatik meg nekik a lehetőség, hogy legyen saját könyvük. Ezért sokszor a bemagoltatás módszerével próbálják a tanárok átadni a tananyagot. De ez nem hatékony, nem segíti elő az önálló gondolkodás a fejlődését, egyéni kutatásra sem ösztönöz.

Idén szeptemberig szeretnénk minél több tankönyvet és segédkönyvet ajándékozni diákjainknak Kongóban. A La Providence árvaház lakóival kezdjük a sort, töltsük fel először az ő könyvespolcukat! Majd az iskolásainkkal folytatjuk. Először megvásárolnánk a kötelező tananyaghoz tartozó könyveket. Amennyiben több adomány is érkezik, továbbiakat is beszerezhetünk, amivel a célunk, hogy végül kialakítsunk egy könyvtárat!
Hogyan küldhetsz vagy adományozhatsz az afrikai gyerekeknek, akik 8000 kilométerre élnek tőled?
1. Küldj bankszámlaszámunkra (OTP Bank 11713005-20406680)  vagy adományozz honlapunkon 3000 Ft-ot céladományként 2. A megjegyzés rovatba írd: "könyvre" és azt a nevet, amelyet feltüntetnél a példányon. A befizetett összegből veszünk egy vagy két könyvet. 3. Ezekre a te neved kerül, majd lefényképezzük, és visszaküldjük igazolásul. 4. A projektet szeptemberben induló önkénteseink bonyolítják le, és ők küldik el a visszajelzéseket.

 


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar