1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2012. augusztus 08., 11:14Dél Afrikai körút 2012

November 8-30. Tanzánia, Malawi, Zambia, Botswana, Dél-Afrika

Főprogram: Szafari, Malawi tó, monkey bay, humanitárius mikro projekt ,Lusaka, Zambezi folyó ,Viktória vízesés, Chobe nemzeti park, MaunOkavango Delta, Johanesbourg, Pretoria, Kulturális program

22 nap, 21 éjszaka

Nov. 10- dec. 1.

Ismertető

Afrika. Vadregényes, szép, természetes, izgalmas. Törzsi kultúra, ősi szokások, szegénység, boldog emberek. A fantázia szárnyra kap, megannyi könyv és mozi élmény teszi vonzóvá ezt az egzotikus kontinenst. Az Afrikáért Alapítvány sok éve szervez humanitárius turista utakat Közép-Afrikába, valódi Afrika-élményt nyújtva az arra vágyóknak. A hely felderítése és a szafari mellett megismerkedünk a helyi szokásokkal, felkeressük az itt élő törzseket és egy humanitárius projekt keretében valós és tartós segítséget nyújtunk az itt élőknek. A cél Délkelet-Afrika, közelebbről Tanzánia, Malawi, Zambia, Botswana, Dél-Afrika. Ezek az országok barátságosak és turisztikailag biztonságosak. A túra során lehetőségünk lesz megismerni afrikai nagyvárosokat, megismerkedni helyi törzsekkel, megcsodálni az élővilágot és mindeközben segíteni a rászorulóknak. Okawango delta, közös főzés és vásárlás a helyiekkel, Viktória vízesés, Monkey öböl és építkezés egy tanzániai árvaházban – ez mind, és még sok más egy felejthetetlen három hetes túra alatt. Ez nem egyszerű szafari. Nem steril, üvegbúra alatti Afrika, amit messziről fotózunk. Ez a valódi Afrika.

Program

0. nap nov. 9 péntek: Indulás

Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről délután.1. nap nov. 10 szombat: Nairobi, Namanga

Nairobiba éjszaka érkezünk meg, a reptérről transzfer egyenesen a szállásra. Másnap reggel indulás Nairobiba, várost nézni, tipikus afrikai bazár, mecsetek, nagy parkok. Délután a helyi vezetőinkkel indulás Namangába, ahol este meglátogatunk egy árvaházba, részt veszünk az árva gyerek kulturális műsorában, utána vacsora és alvás.

 2. nap nov. 11. vasárnap: Namanga

Namanga Kenya és Tanzánia határán található, a Namanga Hegyek közvetlen szomszédságba, de nem ez a legnagyobb látványossága a helynek, ugyanis a városból már látható a Kilimandzsáró is. Emellett ebben a városban található az árvaházunk is, ahol a gyerekkel karöltve, elkezdjük megvalósítani a mini projektünket, ezzel támogatva majd az árvák mindennapjait.

 3. nap nov. 12. hétfő: Arusha

Ezen a napon befejezzük a Humanitárius mini projektet majd átmegyünk egy másik városba, Arushába, ami egy multikulturális nagyváros, de mégis lehetőségünk lesz átélni az érzést, hogy milyen is egy városi forgatag Afrikában, bazárokkal színezve. Szállásunk aznap este Moshiban lesz.

4. nap nov. 13. kedd: Moshi-Udzungwa nemzeti park

Irány Dél-Tanzánia!  Nem csak az ország, de az utunk sem lesz mindennapi, hiszen csodálatos afrikai szavannán fogunk keresztül vágni. ami során megfigyelhetjük majd a táj adta szépségeket.

5. nap nov. 14. szerda: Tukuyu

Ez a nap is, mint sok másik rendkívüli lesz, mert egy olyan élménybe lesz részünk, ami nem sok turistának adatik meg ezen a vidéken. Meglátogatjuk a helyi közösséget, bepillantást nyerhetünk a hétköznapjaikba és még egy teaültetvényre is elvisznek minket, ahol megláthatjuk, honnan is jön az otthoni teás zacskónk tartalma.

6 nap nov. 15. csütörtök: Malawi tó

Utunk Malawiba visz tovább, ahol annak fáradalmait a festői Malawi tó partján kipihenhetjük.  Magáról a tóról azt érdemes tudni, hogy egyike az Afrikai nagy tavaknak, amiknek kedvező tropikus vize lehetővé teszi, hogy a világon itt él a legtöbb különböző halfaj, több mint ezer.

7. nap nov. 16. péntek: Kande beach

Ezt a napot arra szenteljük, hogy a már előbb említett szépségeket testközelből is megtapasztalhatjuk, valamint felfedezhetjük a Malawi tó és az őt körülvevő fantasztikus táj minden arra érdemes látványosságát, ezzel is közelebb kerülve Afrika kiaknázatlan természeti szépségéhez.

8. nap nov. 17. szombat – 12. nap nov. 21. szerda: Lilongwe

Az elkövetkezendő 5 napban humanitárius napok lesznek, aminek a keretei között, közös munkával segítünk az arra rászorulóknak, így megismerhetjük az afrikai munkamorál (pole pole J), miközben közösen étkezünk, és szórakozunk a helyiekkel, ezzel is életre szóló élményt szerezve, de mégis, este úgy fekhetünk le aludni, hogy maradandó, valós segítségnyújtást tudhatunk le a hátunk mögött, miközben igazán megismerhettük a helyiek életét és szokásait. Vigyázz! Ezek a napok nyomot hagynak bennünk. Különböző szituációk tanítanak, fejlesztik személységünket. Itt a valódi Afrikát megkóstoljuk, átértékeljük az életünket és boldogan mondjuk, hogy „Segíteni kiváltság”!

13. nap nov. 22. csütörtök: Lusaka

A  csapat útra kora reggel indul Zambia felé, de nem érezzük a fáradtságot, hiszen megtanuljuk, hogy minden helyzetre csak azt kell mondani „Hakuna Matata” (Szép az élet). Útközben sok garantált élményünk lesz. Megtapasztaltathatjuk az afrikai Mc Drive-ot, ahogy az árus asszonyok a kocsinkhoz rohanva hozzák portékáikat. Nekünk sem kell elmozdulnunk a kocsiból, csak elvitelre és menüben kérjük a mangót vagy avokadót. Este Zambia fővárosába, Lusakába érkezés. Szállásfoglalás, vacsora és édes pihenés.

 

 

14-15. nap nov. 23, 24. péntek, szombat: Lusaka

Lusaka egy igazi csomópont Zambiában, erre jó példa, hogy 3 hivatalos nyelve van. A belvárosa ellenben nyugatias, több nagy bevásárló központ, egyetem és megannyi múzeum található itt, ezekben és más kulturális programokban lehet majd itt részünk, mindemellett megvalósítunk egy humanitárius mini projektet és részünk lehet majd egy focimeccsben is a helyiekkel. A cél, hogy a Teddy barátunk által vezetett, árvákból álló foci csapatot legyőzzük. Ennek feltétele, hogy csomagjainkat teli kell pakolni sportszerekkel ( Puskás mez, foci cipő,labdák, stb…) és ezzel meg lehet bundázni a meccset. A foci után, ha győzünk vagy ha veszítünk, akkor az ajándékot ott kell hagynunk J

16. nap nov. 25. vasárnap: Livingstone ( Zambia)

Livingstone mára már legfőképp a Viktória vízesés miatt vált híressé, de sokan nem tudják, hogy a gyarmatosítás előtt, legalább 4 törzs harcolt ezért a területért, és végül a britek, David Livingstone vezetésével vették át a hatalmat. Már csak ezért is érdemes a belvárosban sétálgatni és felfedezni, de este, még egy ennél is látványosabb programba lehet részünk, hisz a naplementét a Zambézi folyóról fogjuk megcsodálni. Szerintünk itt más nap süt, mint minálunk.

17. nap nov. 26. hétfő: Livingstone  Viktória Vízesés ( Zambia)

A napi program természetesen a kihagyhatatlan látványosság, a Viktória vízesés körül fog mozogni, amit minden erre ellátogató embernek muszáj megnéznie.

18. nap nov. 27. kedd: Maun (Botswana)

Újra útnak eredünk, ez alkalommal Maunba, ahol menetközbe megint csak megcsodálhatjuk az Afrikai táj által kínált szépségeket, és ha szerencsénk lesz, megfigyelhetjük a vadon élő állatokat is.

19-20. nap nov. 28, 29. szerda, csütörtök: Okawango Delta ( Botswana)

Az Okawango folyó az eredésétől 1600 kilométerre eléri a Kalahári sivatagot, és ott egy látványos, hatalmas deltával eltűnik. Fantasztikus, burjánzó, egyedi élővilág lakik a deltában, amit hagyományos helyi csónakokkal fedezünk fel.

21. nap nov. 30. péntek: Pretoria

Repülővel Johannesburgba megyünk, onnét Pretoriába, a magyar nagykövetségre, ahol megünnepeljük a sikeres utat. Emellett lehetőségünk nyílik arra, hogy megnézzük a parlamentet, aminek az az érdekessége, hogy a képviselők fél évet itt üléseznek, fél évet pedig Fokvárosban és még egy kicsit bóklászhatunk a belvárosba, ami teli van történelmi épületekkel, mint például a Városháza.

22. nap dec. 1. szombat: Budapest

Indulás haza, de aki akar, maradhat egy dél-afrikai körútra!

És még ami belefér…

Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szerveződhetnek. Ahogy az Afrikában szokás…

Innen, aki akar, elrepülhet velünk Kongóba, ahol folytatódik az izgalmas program, vagy fakultatív programot lehet szervezni.

 

 

Részvételi díj:

6 fő esetén

10 fő esetén

15 fő esetén

905.000 HUF/fő+Repülőjegy

700.000 HUF/fő+Repülőjegy

600.000 HUF/ fő +Repülőjegy

 

Repülőjegy: 190.000 (Turkish Airlines). A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy csak az utazásszervezőkön keresztül vásárolható.

 

A részvételi díj tartalmaz:  (Szállás ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban bungalókban és 3* szállodákban, 3x napi étkezés, belépők nemzeti parkokban kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programok, autentikus-kulturális programok, utazás helyben teherautóval, humanitárius mikro projekt hozzájárulás,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, Résztvevők utazási előtti  felkészítése,). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

 

Előleg: 400.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 505.000 + a repülőjegy ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

Abban az esetben, ha a túrának csak egy pár szakasza érdekli, és nem kívánja az egész túra teljesítését, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, ennek a költségei és feltételei egyéni megállapodás szerint lehetségesek.

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

Kedvezmények:

Kedvezmény típusok

Kedvezményezettek

10 éves Afrikáért Alapítvány kedvezmény = 7-10%

-   Minden jelentkező Augusztus 30-ig

-   10 éve hűséges (támogató)

- Kiemelt támogató, önkéntes, partner, tag, volt humanitárius turista.

5% kedvezmény

-   1 évnél régebbi támogató, önkéntes, partner, tag

5% kedvezmény

-   Minden beszervezett személy után

 

 

Egyéb költségek

Vízumok (határon kiváltható, csoportosan intézzük majd): 250 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgaláz oltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 900.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

 

 

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Oltásokról és Afrikáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/ oldalon kaphat.

Kérdéseivel keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279

 


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar