1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2012. augusztus 08., 11:05Etiópia humanitárius turizmus

Október 1-7. Etiópia

Főprogram: Addis Abeba, Kék Nílus forrása és vízesés, Lake Tana, Kopt kolostor, Lalibela szikla. Templom és más kulturális programok humanitárius projekt.

8 nap,7 éjszaka

Szept.30.-Okt.7

Ismertető

Etiópiával veszi kezdetét a 10. évforduló alkalmával 10 országot érintő humanitárius egyedi körutunk.  Ezek az országok nemcsak festőiek, de biztonságosak is. Utunk során lehetőség nyílik egy-egy afrikai nagyváros életébe bepillantani, megismerkedni az afrikai állatvilággal, helyi törzsek életébe betekinteni, és ami a legfontosabb, segítséget nyújtani. Együtt főzhet és vásárolhat a helyiekkel, és ezzel egy időben humanitárius munkát is végezhet, hiszen számtalan egyéb izgalmas program mellett ez is része az útitervnek. Szeretnénk olyan Etiópiát megmutatni a velünk utazók számára, mely színes, de minden smink nélküli, ahol programok autentikusak, nem skanzenbe viszünk embereket, hanem maga Etiópia valódi szépségét csodálhatjuk meg. Ez nem egyszerű szafari, nem egy üvegablak mögül találkozhat Afrikával. Velünk az igazi Afrikát ismerheti meg!

 

 Program

0. nap – Szeptember 30. vasárnap

Indulás a délutáni órákban a budapesti a Liszt Ferenc repülőtérről. Érkezés a Bole Nemzetközi Repülőtérre (Addisz Abeba), ahol a Check in Ethiopia Tours egyik munkatársa fogad minket, majd visz a hotelba. Éjszakai szállás az addiszi hotelban.

 1. nap – Október 1. hétfő: MEGÉRKEZÉS ADDISZ-ABEBÁBA

Addisz Abebát elhagyva az Entoto-hegy mellett a Sululta-síkságon keresztül észak felé visz az utunk. Meglátogatjuk a Debre Libanos kolostort és az úgynevezett Portugál hidat. Ezután a Kék-Nílus torkolatának lenyűgöző kilátásában lesz részünk, ahol ebédünket elfogyasztva továbbindulunk Bahir Dar felé. Éjszakai szállás a hotelban. Ha a körülmények lehetővé teszik, teljesítjük a kis humanitárius projektet Addisz Abebaban. Így csak más nap indulnánk tovább.

 2. nap – Október 2. kedd: BAHIR DAR

A Mikro  humanitárius projekt kivitelezése, ahol megismerkedhetünk az afrikai munka morállal, de ugyanakkor tanulhatjuk mit jelent csapatban dolgozni egy egzotikus országban. Használhatjuk a kommunikáció készségünket, és végre érthetjük, hogy Segíteni kiváltság. Miután elfáradtunk, akkor jön a felüdülés, egy kulturális program Bahir Darban és környékén. Vacsora szállás Bahir Darban.

 3. nap – Október 3. szerda: TANA-TÓ ÉS A KÉK-NÍLUS VÍZESÉS

Korai reggeli után a hatalmas Kék-Nílus vízesés, más néven Tiss Isatnál folytatjuk utunkat. Visszatérve városnézés Bahir Darban. A nyüzsgő város festői képet ad az ide látogatók számára. Itt minden és mindenki elfér egymás mellett.

Sugár utakon találkozhatunk teherhordó szamarakkal, három kerekes helyi taxival, és mind emellett gyalogosokkal, modern luxus terepjárókkal, stb. Ebéd után hajókirándulás a Tana-tavon, mely során meglátogatjuk a tavon található ősi kolostorokat. Itt a szerzetesek elkalauzolnak bennünket a legendás Kopt kereszténység rejtelmeibe. Éjszakai szállásunk a hotelben

 4. nap – Október 4. csütörtök: GONDAR

Reggeli után Gondarba utazunk. Megcsodáljuk a 17. századi várakat, Fasilides király fürdőjét, majd az ikonjairól híres Debre Berhan Selassie kolostort. A kolostoron kívül nem csak kóstolhatjuk, hanem megcsináljuk hagyományosan Szerencsen ország igazi kávéját. Ez a kávé bizony más, mert itt van a szőlő hazája.  Éjszakai szállás a hotelban.

 5. nap – Október 5. péntek: LALIBELA

Reggeli után Gondart elhagyva a közép-etiópiai hegyeken keresztül a 12. századi legendás Lalibela városába érkezünk. Útközben lehetőség nyílik a kis falvakban élő etióp gazdálkodók valódi életébe bepillantani, és kis vidéki iskolákba ellátogatni ahol a Magyarországból hozott ajándékjainkat itt hagyhatjuk. Éjszakai szállás a hotelban.

 6. nap – Október 6. szombat: LALIBELA

Kirándulás Lilabela 12. századi sziklából faragott templomaihoz, amelyet a világ nyolcadik csodájaként tartanak számon. Igény szerint megtekinthetők a város körül található sziklatemplomok, amelyek a városon belül látható templomok előtt épültek. A templomok lenyűgöző építészeti megoldásai mellett a városból nyíló festői kilátásban gyönyörködhetünk. Itt a templom körüli legendák, mendemondák, hiedelmek sem maradnak hallatlanok. Akár  Salamon és Sába királynőről,  a zsidók szent frigy láda sztorikról és még más… Aztán aki nem hiszi, az járjon utána. Éjszakai szállás a hotelban.

 7. nap – Október 7. vasárnap: Visszaút Addisz-Abebába

Érkezesünk után transfer hotelben szállunk meg, majd ezt követően birtokba vesszük az Afrika unió „„Brüsszeljét”, azaz Addisz-Abeba város legérdekesebb látnivalóit, valamint a barokk stílusba épített Trinity Cathedral szépségeit. Megnézhetjük a néprajzi múzeumot, hogy ne üres kézzel menjünk haza, meglátogatjuk a Merkató-t - Etiópia legnagyobb szabadtéri piacát-, ahol vásárolhatjuk szuvenirjeinket.

8.Nap- Október 8. Hétfő: hajnalban Vissza utazás Budapestre, vagy Nairobiba indulunk

 Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szerveződhetnek. Ahogyan az Afrikában szokás…

 

Költségek

   Részvételi díj:

6  fő esetén

10 fő esetén

14 fő esetén

295.000  HUF/fő  +Repülőjegy

280.000 HUF/fő  +Repülőjegy

260.000 HUF/ fő +Repülőjegy

 

A részvételi díj tartalmazza:  (Szállást  3-4*-os szállodákban, 3x napi étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben terepjáróval, humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, Résztvevők utazás előtti  felkészítését). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Repülőjegy: 190.000 (Turkish Airlines). A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy csak az utazásszervezőn keresztül vásárolható.

 

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

 

 Egyéb költségek

Vízumok (a határon kiváltható, csoportosan intézzük majd): 100 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

 

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Kérdéseivel keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279

 


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar