1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2013. február 21., 14:56Humanitárius turizmus - Nyári Kiadás - 2013. Július 14 - 26.

Idén nyáron is indítunk egy utat Kongóba.

Kongó Humanitárius Turizmus

2013. Július 14 - 26.

12 nap,11 éjszaka

 

 

                    ISMERTETŐ:

A Kongói Demokratikus Köztársaság nem turistaparadicsom, nem tartozik még a közkedvelt turisztikai desztinációk közé. Bár lehetne az, hiszen számos kiaknázatlan és kihasználatlan idegenforgalmi látványossága és értéke van, így az odautazónak leírhatatlan élményben lesz része. Az országba érkező külföldiek általában céltudatos üzletemberek, családdal utazók, vagy épp nem sablonos turistaútra vágyók; és vannak közöttük olyanok, akik éppen a valódi értékeket keresik.

Mivel több Kongó a közkedvelt turisztikai célországokhoz viszonyítva? Itt semmi nincs sminkelve, minden kendőzetlenül zajlik, mint amikor egy ártatlan, őszinte kisgyerekkel állunk szemben, aki nem tudja elrejteni a saját jó és tiszta természetét. Sok helyen Kongóban nem is ismerik a „turista” kifejezést. Az érintetlen természet, a főváros, Kinshasa vadnyugati feelingje, az emberek nyitottsága, közvetlenségük, és a külföldiek iránt tanúsított meleg vendégszeretetük visszaadja az ide utazó emberi méltóságát, hiszen más országok bennük többnyire csak egy klienst vagy ügyfelet látnak, akiben üzleti lehetőségek vannak. Azonban Kongó egy olyan ország, ahová az ember újra és újra visszatér. Tapasztalatunk ezt mutatja.

Egyik korábbi turistánktól megkérdeztük, miért szereti annyira Kongót? A válasza az volt, hogy: „Megmagyarázhatatlan! Talán a mássága fogott meg!” Magadnak sem tudod megmagyarázni az okot, amiért szeretni fogod, csak élvezed, mert Kongó lebilincselő az első perctől fogva.

Humanitárius turizmus programjaink keretén belül fedezd fel az országot és annak kultúráját, ahogyan azt egyébként sose láthatnád! Bármennyire színes és dús programot kínálunk, a helyszínen még ennél is több élményben lesz részünk, mint a leírtakból kitűnik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az út főszervezője és vezetője, a kongói születésű, ám 16 éve Magyarországon élő – és hazánkban tanult - France Mutombo jelenléte, aki alapos helyismerettel rendelkezik, és aki biztosítja személyes jelenlétét az utazás egész ideje alatt. Ez önmagában a lehető legmagasabb szintű biztonságot jelenti az utazók számára.

 

Program:

 

0. nap (2013. Július 14. vasárnap): Utazás

Indulás Budapestről Kongóba Istanbulon keresztül

 

1. nap (2013. Július 15. hétfő): Kinshasa

Megérkezés éjszaka Kinshasába, a szállás elfoglalása, vacsora, alvás. Reggeli után látogatás az alapítvány intézményeiben (első magyar kongói iskola: College Othniel, La Providence Árvaház). Ide egy szegénynegyeden keresztül haladva jutunk el, a bátrabbak gyalog is megtehetik az utat. Ők máris részesei lehetnek olyan spontán élményekben, mit a spontán megnyilatkozó kongóiak, amint meglátják a „Mundeléket”. Néhol megállunk egy fotó erejéig pózolni egy fufut készítő mamánál, vagy éppen egy fodrásznál, esetleg a szabónál. Akitől mellesleg helyben rögtön megrendelhetjük a számunkra szimpatikus afrikai motívumú ruhát. Vigyázat, itt keményen alkudozni kell!

Érkezés az iskolába és árvaházba, ajándékok átadása, árva gyerekek előadásának megtekintése. Humanitárius mikro projekt felmérése, feladatok és munkaterületek meghatározása. Tervünk az újonnan megvásárolt árvaház további fejlesztése, valamint a College Othniel második blokkjának építése, fejlesztése valósulhat meg.

 

2. nap. (2013. Július 16. kedd): Mikro projekt - Kinshasa városnézés

Délelőtt, reggeli után: Indulás az árvaház és iskola felé. Mikro projekt megvalósítása. Délután Kinshasa-i városnézés és bevezetés Kongó történelemébe: Stanley-től, Lipót Király, a gyarmatosítás, Lumumba, Kasa Vubu, Mobutu történetén keresztül napjainkig. A Kabila mauzóleum meglátogatása. Lélegzetelállító valóságokat, nevetséges sztorikat, mítoszokat, legendákat hallhatunk magyar nyelven. Megtekinthetjük a belváros néhány nevezetes épületét. Itt átélhetjük azokat a dolgokat, amiket a média torzítva, vagy egyáltalán nem mutat be.

3. nap. (2013. Július 17. szerda): Mikro projekt – Kinshasa

A második napon már könnyebben vesszük az akadályokat, alkalmazkodtunk a helyi munkamorálhoz.  A Lényeg, hogy itt gyakorolhatjuk a tolerancia-készségünket, hogy mennyire vagyunk csapatjátékosok, és megtanulhatjuk áthidalni a kultúrák közötti különbségeket. Munka közben barátságokat kötünk, helyi nyelveket tanulunk.

4. nap. (2013. Július 18. csütörtök): Mikro projekt –

Minél jobban belemerülünk a munkába, annál nagyobb az izgalom, és ahogy a fantáziánk, úgy az idő is szárnyal. Itt bőven lesz szerepe a magyar turisták kreativitásának.

Délután 4 óra körül Kongó-Magyarország focimeccs.

5. nap. (2013. Július 19. péntek): Mikro projekt eredményének felavatása

A mai napon befejezzük a mikro projektet, amin a korábbi napokban dolgoztunk.

6. nap (2013. Július 20. szombat): Kinshasa, bonobo

Délelőtt részvétel egy valódi afrikai istentiszteleten, ahol átélhetünk egy igazi gospel előadást. Délután Lola ya Bonobo. Azaz a Bonobo (emberszabású majom) paradicsomába látogatunk. A rezervátum Kinshasa külvárosában fekszik. A gyönyörű trópusi esőerdő, folyók és a Lac de ma vallé adnak otthont a világon egyedülálló, és veszélyeztetett majom fajtának.  A bonobok szelídek és barátságosak. Kezet lehet velük fogni, fel lehet venni a kisebbeket, és ha szerencsénk van, mulatságos mutatványokat produkálnak az idelátogatóknak.  Ez az utunk egyik legkiemelkedőbb élménye.

Bonobo park után megállunk a Lac de Ma Vallé tónál, amely egy nagyon csendes és nyugodt környezet, mindenkinek lehetősége lesz egy kicsit elmélyülni a gondolataiban.

 

7. nap (2013. Július 21. vasárnap): Kinshasa- Kisantu -Kimpese - Matadi

Reggel indulás Kisantuba, ahol a botanikus kertet látogatjuk meg.  Ez Közép-Afrika első botanikus kertje. Több mint 3000 egzotikus trópusi virág, fa, nővény, és persze jó néhány állat is él itt, mint a krokodil, boa vagy éppen a Babouin majom. Nem győzünk majd gyönyörködni a látványban. Itt ebédelünk, majd Kimpese felé indulunk. Kimpeseben megállunk, és kirándulunk a Mvampa 2 vízeséshez. Átkelés egy izgalmas függőhídon. Tovább a mangó ligeten keresztül vezet az utunk. Itt az év 365 napján „szedd magad” akció van, annyit ehetünk, amennyi belénk fér.  A vízesés érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes, emellett a 60 méteres vízesés szikláin keresztül folyó vadvíz mesebeli látványt nyújt.  Innen indulás Matadiba, a sziklákra épített városba.

 

8. nap (2013. Július 22. hétfő): Matadi

Délelőtt Matadi városának megtekintése, majd séta a több mint fél kilométer széles Kongó folyó egyetlen hídján. Itt lehet gyönyörködni a fantasztikus hegyek és a hatalmas Kongó folyó szépségeiben. Lehetőségünk nyílik, hogy a helyi asszonyokkal közösen piacozzunk és főzzünk. Meg lehet tanulni egymástól a recepteket is. 

9. nap (2013. Július 23. kedd): Matadi – Bangu - Kimpese  - Kinshasa

Korán reggel indulás Kinshasaba, megállás a hegyen épült Bangu faluban. Itt látogatjuk meg az Alapítvány egyik egészségügyi projektjét.  A hegyen 360 fokban körbetekinthetünk, egészen 100-150 km távolságig. Az utunkat tovább folytatjuk Kimpese felé ahol a Mvampa 1-es vízesést tekintjük meg. Hatalmas lapos kősziklákon strandolunk, napozunk.  Itt egy kemény túrára van lehetőség, amit csak azoknak ajánlunk, akik jó erőben vannak. A többiek ezalatt Diadia faluban maradhatnak, a falusi nép társaságában, kulturális programokban vehetnek részt:  az aratásban, a mogyorópucolásban, pálmaolaj készítésben, vagy meglátogatjuk helyi a banánültetvényt. Délután indulunk Kinshasába, ahol az estét töltjük. Este: kongói folklór est tradicionális kongói zenével.

10. nap (2013. Július 24. szerda): Kinshasa (kígyó park) Kinshasa - Mini projekt

Reggeli után a kígyó parkba megyünk, ahol 320 kongói kígyófajta megtekinthető, a kis viperától a hatalmas pitonokig. Megtudjuk melyik mérges, melyik nem, melyik szelíd, melyik dupla fejű kígyó. Ezek után kezünkbe fogjuk őket, nyakunkra tekerjük és játszunk velük, vagy fuvolaszóval elővarázsoljuk őket a ketrecből.

Ebéd az árvaházban, búcsúzás az árváktól, barátainktól.  Este kulturális búcsúprogram.

 

11. nap (2013. Július 25. csütörtök): Búcsúzás, utazás Kinshasából

Reggeli után indulás a belvárosba a csomagjainkkal, közben megállunk a helyi kézműves piacon, eközben lehetőségünk lesz felfedezni a belvárost is. Majd kora délután indulás a Kongó folyóra, ahol a világ második legnagyobb folyóján kirándulunk. Megkerüljük a homokszigeteket, a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztjuk, sátrat verünk, fürdünk, és ebédelünk. 5 óra körül indulás a repülőtér felé. 

Este 8-kor indulás: Kinshasa - Isztambul - Budapest

12. nap (2013. Július 26. péntek) Budapest

Érkezés Budapestre.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:

 

7 fő esetén

8-12 fő esetén

13- 20 fő esetén

350.000 HUF/fő

+ Repülőjegy

320.000 HUF/fő

 +Repülőjegy

300.000 HUF/ fő +Repülőjegy

 

A részvételi díj tartalmazza:  (Szállást: 3* szállodákban, ifjúsági szállókban, napi háromszori étkezést, belépőket parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben terepjáróval,mikro busszal , humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait. Résztvevők utazási előtti felkészítését). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

A részvételi díjat befizetése a következőképen történik:

Előleg:50.000 HUF jelentkezési kór fizetendő.

Hátralék: 300.000 HUF indulás előtt 30 nappal fizetendő

Repülőjegy várható ára: 250.000 HUF fizetendő legkésőbb indulás előtt két héttel.

Figyelem:  A repülő árat nem tudjuk garantálni!

 

 

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

 

Egyéb költségek

  • Vízumok (csoportosan intézzük majd az indulás előtt): 100 USD
  • Reptéri kilépési illeték (Kinshasa-ban kötelező): 50 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el.

Oltásokról és Kongóról bővebb tájékoztatást jó tanácsokat a következő oldalon kaphat:  http://www.utazaselott.hu/utazas-kongoi-demokratikus-koztarsasag.html

Kérdéseivel, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279

 

 

 

 


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar