1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2012. augusztus 08., 11:18Kelet-afrikai körút 2012

Október 8-21. Kenya, Uganda, Ruanda, Tanzánia

Főprogram: Nairobi érdekességei, Nakuruban tó, flamingok a nemzeti parkban. Szafari mellett humanitárius mikro projekt, Eldoret. Kampala, Njinja folyó, rafting. Csimpánz sziget, Viktória, Equator vonal, Bunyoni tó, Mwanza, Serengeti, Ngoro-Ngoro

15 nap, 14 éjszaka

Okt. 8-21.

Ismertető

Afrika. Vadregényes, szép, természetes, izgalmas. Törzsi kultúra, ősi szokások, szegénység, boldog emberek. A fantázia szárnyra kap, megannyi könyv és mozi élmény teszi vonzóvá ezt az egzotikus kontinenst. Az Afrikáért Alapítvány sok éve szervez humanitárius turista utakat Közép-Afrikába, valódi Afrika-élményt nyújtva az arra vágyóknak. A hely felderítése és a szafari mellett megismerkedünk a helyi szokásokkal, felkeressük az itt élő törzseket, és egy humanitárius projekt keretében valós és tartós segítséget nyújtunk az ott élőknek.

A cél Kelet-Afrika, közelebbről Kenya, Uganda, Ruanda és Tanzánia északi része. Ezek az országok barátságosak és turisztikailag biztonságosak. A túra során lehetőségünk lesz megismerni afrikai nagyvárosokat, találkozni a helyi törzsekkel, megcsodálni az élővilágot, és mindeközben segíteni a rászorulóknak. Szafari a Szerengetin, közös főzés és vásárlás a helyiekkel, ejtőzés a Viktória tó partján, csimpánz-sziget, építkezés egy tanzániai árvaházban – ez mind, és még sok más egy felejthetetlen két hetes túra alatt.

Ez nem egyszerű szafari. Nem steril, üvegbúra alatti Afrika, amit messziről fotózunk. Ez a valódi Afrika.

 

 

Program

0. nap okt. 7. vasárnap: Indulás

Indulás Budapestről

1. nap okt. 8. hétfő: Nairobi

Nairobiba éjszaka érkezünk meg, a reptérről transzfer egyenesen a szállásra. Másnap reggel indulás Nairobiba várost nézni: tipikus afrikai bazár, mecsetek, nagy parkok. Délután a helyii vezetőinkkel indulás Nakuruba ami nagyjából egy 2,5 órás út.  Nakuruban este meglátogatunk egy árvaházat, részt veszünk az árva gyerekek kulturális műsorában, utána vacsora és alvás.

 

 

2. nap okt. 9. kedd: Nakuru nemzeti park

Kora reggel, reggeli után a Nakuru nemzeti park megtekintése, találkozás Afrika madárvilágával. A Nakuru-tó partján elterülő nemzeti park főleg a madárparadicsomáról vált híressé. Kb. 370 fajta madár és rengeteg flamingó él itt. A kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. Tollazatuk színe az egész tájat csodálatosan rózsaszínűvé varázsolja. A tó melletti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt található a legnagyobb számban.

3. nap okt. 10. szerda: Nakuru, Eldoret

Kora reggel Flamingó-les, majd délelőtt humanitárius vagy kulturális program lehetőség szerint. Délután Indulás Eldoret irányába Kb. 2,5 óra utazás, vacsora előtt még egy könnyed séta Eldoretben, a gyorsan növekvő hegyi városban, ami híres az éjszakai életéről.

4. nap okt. 11. csütörtök: Eldoret – Jinja (Uganda)

Kora reggel irány Uganda! Érkezés Jinja városba, amely egy keleties kisváros, de mégsem ezért világhírű, hanem mert itt található a Nílus forrása, ahol lehetőségünk lesz felfedezni a nap hátralévő részében a város minden kincsét.

5. nap okt. 12. péntek: Jinja

Rafting a Fehér-Níluson (F), ismerkedés a helyiekkel, kulturális programok, humanitárius mini projekt. Itt lesz lehetőségünk, hogy betekintsünk Uganda művészeti világába. Meglátogatjuk a híres kézműves falut, Taloso-t és az itt található ékszerkészítő műhelyeket, ahol lehetőség lesz elkészíteni saját egyedi, autentikus ugandai ékszerünket VAGY  a Kampala Nemzeti Múzeumot látogatjuk meg.

6. nap okt. 13. szombat: Kampala, Ngamba sziget

Ngamba sziget csimpánzrezervátumként működik, de ellenőrzött körülmények között látogatható (F). Az estét Kampalában fogjuk tölteni.

7. nap okt. 14. vasárnap: Bunyonyi tó

Miután kipihentük magukat, reggel utazás nyugatra, a Bunyonyi tóhoz. Ezalatt áthaladunk az egyenlítőn is, és saját szemünkkel tapasztalhatjuk majd, hogy a Föld északi és a déli féltekéjén, a wc-ben más-más irányba folyik le a víz. Érkezéstől függően, látogatás a szigeteken, helyi halászok csónakjai segítségével. Kipróbálhatod milyen pecázni, halászni a helyi pigmeusokkal. Este folklór mutatvány a helyi Batwa (ugandai pigmeus) törzstől. Vacsora, pihenés a 29 kicsi szigettel teleszórt Bunyonyi tó partján.

8. nap okt. 15. hétfő: Bunyonyi – Kigali (Ruanda)

Kora reggel indulás Kigaliba, Ruanda fővárosába.  Útközben megállunk gyönyörködni az út menti tájban, amit szokás az ezer halom országának is nevezni. Délután érkezés a békés és barátságos Afrika egyik legbiztonságosabb fővárosába. A város olyannyira tiszta, hogy még műanyag zacskót is tilos bevinni. Ruandában mára már csak egy múzeum emlékeztet a majd’ húsz évvel ezelőtti népirtásra. A múzeum meglátogatása fakultatív, mert csak erős idegzetűeknek ajánljuk (F).

 

 

9. nap okt. 16. kedd: Kigali  Mwanza (Tanzania)

Reggel Irány Tanzánia! Ezen a napon hosszú utunk lesz, amíg elérjük Mwanza-t, Tanzánia második legnagyobb városát, a Viktória-tó déli partján.

10. nap okt. 17. szerda: Mwanza, Ukewere

Mwanzában városnézés, utazás Kabati barátunk szülőfalujába Ukewerébe, amely egy sziget a Viktória tavon, ahol kulturális program vár minket. És hogy ez mit takar? A férfiak halászni mennek a Viktória tóra. A fogásból a turista hölgyek főznek a helyi asszonyokkal, ki-ki a saját kultúrájának receptje szerint. Mi legyen a menü? Bajai halászlé tanzániai ugalival?  Ott eldől. A törzsfőnök fogadásán, az ő udvarában fogyasztjuk el mindezt. Ezután rájövünk arra, hogy Tanzániában nem csak a maszáj, hanem sok más törzs is él.

11 nap okt. 18. csütörtök: Ukewere -Mwanza

Humanitárius mini projekt. Ismerkedés az afrikai munkamorállal. (építkezés, gyerekfoglalkozás, oktatási tevékenység stb. (A humanitárius mini projekt egyeztetés alatt van. Indulás előtt 1 hónappal konkretizálódik). Délután indulás Mwanzaba vagy Serengetibe. 

12. nap okt. 19. péntek: Mwanza – Serengeti  - Mto wa Mbo 

Korán reggel indulás a Serengeti nemzeti parkba. A park lenyűgöző állatvilága, lélegzetelállító tájai egy igazi Afrikai vadonba nyújt bepillantást, ráadásul mindez karnyújtásnyira tőlünk. Délután indulunk Mto Wa Mbo felé, ahol a Manyarati melletti egzotikus kempingben kapunk szállást. Gyertyafényben kapunk vacsorát, közben megy a szerenád, a folklór, a mutatvány. Még mindig nem a maszájoktól.

13. nap okt. 20. szombat: Szerengeti - Mto wa Mbu –Arusha- Namanga

Korán reggel nekiindulunk újra a szafarinak. Itt megérthetjük valóban a Dzsungel törvényét, hogy miért és hogyan vadászik az oroszlán a gazellára. Megkeressük a Big Five-ot, Afrika 5 legfőbb ragadozóját, és megtudjuk majd, hogy a víziló miért nem tartozik közéjük. De emellett ott van az elefánt, a zebra, a zsiráf, a hiéna és a többiek. Ismerősek a mesékből, az állatkertből, de itt mégis más… Itt ők vannak otthon.

   

14. nap okt. 21. vasárnap: Mto wa Mbu –Arusha- Namanga, Nairobi

Reggeli után indulás Nairobi irányába. Megállás Masszai Bomaban, ahol egy igazi autentikus maszáj falu életében és egy kulturális programon vehetünk részt búcsúzásul. A határnál is megállunk, és a hátralévő időben meglátogatjuk az egyik kiemelt partner árvaházunkat és iskolánkat. Délután tovább folytatjuk az utunkat Nairobiba.

15. nap okt. 22. hétfő: Budapest

Hajnalban indulás haza, érkezés kora délután Budapestre.

 

És ami még belefér…

Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szervezhetőek, ahogyan az Afrikában szokás…

 

Költségek

     Részvételi díj:

6 fő esetén

10 fő esetén

14- 16 fő esetén

680.000 HUF/fő  +Repülőjegy

550.000 HUF/fő  +Repülőjegy

490.000 HUF/ fő +Repülőjegy

 

Repülőjegy: 190.000 (Turkish Airlines). A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy csak az utazásszervezőkön keresztül vásárolható.

A részvételi díj tartalmaz: (Szállást ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3*-os szállodákban, 3x napi étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben teherautóval, humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, Résztvevők utazás előtti  felkészítését). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Előleg: 290.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 390.000 + a repülőjegy ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő.

 

Abban az esetben, ha a túrának csak egy bizonyos szakasza iránt érdeklődik, és nem kívánja az egész túra teljesítését, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, ennek a költségei és feltételei egyéni megállapodás szerint lehetségesek.

 

Kedvezmények:

Kedvezmény típusok

Kedvezményezettek

10 éves Afrikáért Alapítvány kedvezmény = 7-10%

-   Minden jelentkező Augusztus 30-ig

-   10 évig hűséges (támogató)

- Kiemelt támogató, önkéntes, partner, tag, volt humanitárius turista.

5% kedvezmény

-   1 évnél régebbi támogató, önkéntes, partner, tag

5% kedvezmény

-   Minden beszervezett személy után

Egyéb költségek

Vízumok (határon kiváltható, csoportosan intézzük majd): 250 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgaláz oltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 900.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

Utazás vezető: France Mutombo

Afrikai származású, Magyarországon élő, az afrikai és a magyar kultúra ismerője, szakértője, magyarul, angolul és franciául folyékonyan, emellett bantu nyelveket beszélő vezető.

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Oltásokról és Tanzániáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.

Tanzániában a Nairobi székhelyű kenyai magyar nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU

Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség:

http://www.tanzania-gov.de/

Kérdéseivel keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar