1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2013. július 09., 11:06Ősz, Tanzánia: 2013.okt.21-nov.4.

Velünk mindig jó kezekben leszel. Az úton kézről-kézre adnak majd olyan helyiek, akikkel évtizedes kapcsolatot ápolunk.

I. Túra Nairobi – Longido – Mtw wa Mbo – Serengeti-Arusha-Dar El Salaam – opcionális Zanzibár

0. Nap Okt. 19. Indulás 

1. Nap Okt.20. Érkezés, ismerkedés

Reggel, miután megérkeztünk Nairobiba a helyi vezetőinkkel egy gyors ismerkedés után elindulunk Namangába, ez nagyjából egy 2,5 órás út. Namangában este meglátogatunk egy árvaházat, részt veszünk az árva gyerek kulturális műsorán, majd vacsora és alvás.

2. Nap Okt.21. Humanitárius nap – Terepfelmérés, ismerkedés

A humanitárius munkák megkezdése, az afrikai munkamorál megismerése. Közös munka és étkezések a helyiekkel. Délután kulturális programok, majd egy autentikus maszáj boma megtekintése, ahol smink nélkül nyerhetünk betekintést a falu életébe. Itt nem szemlélői leszünk a falusi életnek, hanem ha akarjuk, aktív résztvevőként is szerepelhetünk. Építhetünk sárból kunyhót, legeltethetjük az állatokat vagy éppen vendégek lehetünk egy hagyományos esküvői szertartáson.

3. Nap Okt.22. Humanitárius nap, piaci forgatag

Reggel a helyi piac felkeresése, bevásárlás az ebédhez. Humanitárius munkák folytatása, és/vagy gyerekfoglalkozások tartása, játék a gyerekekkel. Ez a program a legtöbb turistának felejthetetlen élményt nyújt.  Közös főzés helyi asszonyokkal.

4. Nap okt. 23. Humanitárius munkák

Humanitárius projekt kivitelezése, a helyiek közreműködésével. Kulturális programok, textilvásárlás. Rendelj magadnak egy egzotikus ruhát!

5. Nap Okt. 24. Humanitárius munkák

Humanitárius projekt kivitelezése és befejezése megegyezés szerint, a helyiek közreműködésével. Focimeccs a maszájokkal.

6. Nap Okt.25. Longido-Mto wa Mbo

Búcsúzkodás a gyerekektől, asszonyoktól, új barátainktól. Délelőtt indulás Mto wa Mbu Lilac 4* Campingbe. Szállásfoglalás után ezen a napon egy elég intenzív kulturális élményben lehet majd részünk, mert ellátogatunk egy banán ültetvényre, ahol banán sört és sok más érdekes kézműves dolgot kipróbálhatunk. Mto Wa Mbu-beli kézművesek, tingatinga festők felkeresése a műhelyükben. Készíthetsz egy egyedi ajándékot magadnak vagy szeretteidnek. Mindezt olcsón.  Este egy igazi folklór est a tanzániai törzsektől és vacsora vár ránk. A romantikus környezet, az afrikai természethez igazított, nem túlzottan luxus összkomfortos 4 csillagos sátrak és autentikus környezet nyugodt, pihentető éjszakát biztosít a sikeres humanitárius utazóknak.

7. Nap Okt.26. Mto Wa Mbu- Serengeti

Reggel séta a Manyara tóhoz – a végtelen szavanna megélése. Reggeli után indulás a lélegzetelállító Serengetire. Útközben zebrákkal, zsiráfokkal, gazellákkal találkozunk.

8. Nap Okt.27. Serengeti

Gyönyörű napkelte a Szerengetin. Hajnali vadászatra indulnak a ragadozók, mi pedig tisztes távolból figyeljük, és drukkolunk, ki-ki az oroszlánnak vagy a zebrának, a gepárdnak vagy a gazellának. A cél, hogy megtaláljuk a Big five-ot, Afrika 5 legismertebb vadállatát.

9. Nap Okt.28. Serengeti – Arusha

Arusha egy multikulturális nagyváros, de mégis lehetőségünk lesz átélni az érzést, hogy milyen is egy városi forgatag Afrikában, bazárokkal színezve.

A túra hivatalosan itt véget ér, de lehetőség van továbbmenni Dar-es-Salaam és Zanzibár felé.


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar