1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2015. augusztus 19., 14:35Pezsgőzz velünk Kongóban!

Unod már a sok karácsonyi bejglit? Egyél bio banánt! Kongóban akár ezt is megteheted velünk, és a térdig érő hó helyett akár igazi trópusi esőt is kaphatsz a nyakadba! Mindezt az idei humanitárius turizmus utunkon december 28. – január 7. között.

Ismertető:

 

A Kongói Demokratikus Köztársaság nem turistaparadicsom, nem tartozik a közkedvelt turisztikai desztinációk közé. Bár lehetne az, hiszen számos kiaknázatlan és kihasználatlan idegenforgalmi látványossága és értéke van, így az odautazónak leírhatatlan élményben lesz része. Az országba érkező külföldiek általában céltudatos üzletemberek, családdal utazók, vagy épp nem sablonos turistaútra vágyók; és vannak közöttük olyanok, akik éppen a valódi értékeket keresik.

 

Mivel több Kongó a közkedvelt turisztikai célországokhoz viszonyítva? Itt semmi nincs sminkelve, minden kendőzetlenül zajlik, mint amikor egy ártatlan, őszinte kisgyerekkel állunk szemben, aki nem tudja elrejteni a saját jó és tiszta természetét. Sok helyen Kongóban nem is ismerik a „turista” kifejezést. Az érintetlen természet, a főváros, Kinshasa utánozhatatlan hangulata, az emberek nyitottsága, közvetlensége, és a külföldiek iránt tanúsított meleg vendégszeretete visszaadja az ide utazók emberi méltóságát, míg más országok bennük többnyire csak egy klienst vagy ügyfelet látnak, akikben üzleti lehetőségek vannak. Azonban Kongó egy olyan ország, ahová az ember újra és újra visszatér. Tapasztalatunk ezt mutatja.

 

Egyik korábbi turistánktól megkérdeztük, miért szereti annyira Kongót? A válasza az volt, hogy: „Megmagyarázhatatlan! Talán a mássága fogott meg!” Magadnak sem tudod megmagyarázni az okot, amiért szeretni fogod, csak élvezed, mert Kongó lebilincselő az első perctől fogva.

 

Humanitárius turizmus programjaink keretén belül fedezd fel az országot és annak kultúráját, ahogyan azt egyébként sose láthatnád! Bármennyire színes és dús programot kínálunk, a helyszínen még ennél is több élményben lesz részed, mint a leírtakból kitűnik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az út főszervezője és vezetője, a kongói születésű, ám 15 éve Magyarországon élő – hazánkban tanult - France Mutombo jelenléte, aki alapos helyismerettel rendelkezik, és aki biztosítja személyes jelenlétét az utazás egész ideje alatt. Ez önmagában a lehető legmagasabb szintű biztonságot jelenti az utazók számára.

 

Program:

 

0. nap (Dec.. 28. Hétfő): Utazás

Indulás Budapestről Kongóba Isztambulon keresztül, érkezés este, szállásfoglalás, vacsora.

1.nap (Dec. 29. Kedd): Kinshasa

 

 Reggeli után látogatás az alapítvány intézményeiben (első magyar kongói iskola: College Othniel, La Providence Árvaház). Ide egy szegénynegyeden keresztül haladva jutunk el, a bátrabbak gyalog is megtehetik az utat. Ők máris részesei lehetnek olyan spontán élményeknek, mit a megnyilatkozó kongóiak, amint meglátják a „Mundeléket”. Néhol megállunk egy fotó erejéig pózolni egy fufut készítő mamánál, vagy éppen egy fodrásznál, esetleg a szabónál. Akitől mellesleg helyben rögtön megrendelhetjük a számunkra szimpatikus afrikai motívumú ruhát. Vigyázat, itt keményen alkudozni kell!

Érkezés az iskolába és az árvaházba, ajándékok átadása, árva gyerekek előadásának megtekintése. Humanitárius mikro projekt felmérése, feladatok és munkaterületek meghatározása és megvalósítása.

2. nap (Dec. 30. Szerda): Mikro projekt - Kinshasa városnézés

Délelőtt, reggeli után: Indulás az árvaház és az iskola felé. Mikro projekt megvalósítása. Délután Kinshasa-i városnézés és bevezetés Kongó történelemébe: Stanley-től, Lipót Király, a gyarmatosítás, Lumumba, Kasa Vubu, Mobutu történetén keresztül napjainkig. A Kabila mauzóleum meglátogatása. Lélegzetelállító valóságokat, vicces sztorikat, mítoszokat, legendákat hallhatunk magyar nyelven. Megtekinthetjük a belváros néhány nevezetes épületét. Itt átélhetjük azokat a dolgokat, amiket a média torzítva, vagy egyáltalán nem mutat be.

 

  3. nap (Dec. 31. Csütörtök): Bonobo – Kinshasa

Délelőtt részvétel egy valódi afrikai istentiszteleten, ahol átélhetünk egy igazi gospel előadást. Délután Lola ya Bonobo, azaz a bonobó (emberszabású majom) paradicsomába látogatunk. A rezervátum Kinshasa külvárosában fekszik. A gyönyörű trópusi esőerdő, folyók és a Lac de Ma Vallé adnak otthont a világon egyedülálló, és veszélyeztetett majom fajtának.  A bonobók szelídek és barátságosak. Kezet lehet velük fogni, fel lehet venni a kisebbeket, és ha szerencsénk van, mulatságos mutatványokat produkálnak az idelátogatóknak.  Ez az utunk egyik legkiemelkedőbb élménye.

Bonobo park után megállunk a Lac de Ma Vallé tónál, amely egy nagyon csendes és nyugodt környezet, mindenkinek lehetősége lesz egy kicsit elmélyülni a gondolataiban.

 

 

4. nap (Január 1. Péntek): Mikro projekt

 Pár nap után már könnyebben vesszük az akadályokat, alkalmazkodtunk a helyi munkamorálhoz.  A Lényeg, hogy itt gyakorolhatjuk a tolerancia-készségünket, hogy mennyire vagyunk csapatjátékosok, és megtanulhatjuk áthidalni a kultúrák közötti különbségeket. Munka közben barátságokat kötünk, helyi nyelveket tanulunk.

 

Minél jobban belemerülünk a munkába, annál nagyobb az izgalom, és ahogy a fantáziánk, úgy az idő is szárnyal.

Délután 4 óra körül Kongó-Magyarország focimeccs.

 

5. nap (Január 2. Szombat): Humanitárius Mini Projekt befejezése

Befejezzük az összes megkezdett humanitárius munkát.

 

6. nap (Január 3. Vasárnap): Kinshasa, Kisantu- Kimpese

Reggel indulás Kisantuba, ahol a botanikus kertet látogatjuk meg.  Ez Közép-Afrika első botanikus kertje. Több mint 3000 egzotikus trópusi virág, fa, nővény, és persze jó néhány állat is él itt, mint a krokodil, boa vagy éppen a Babouin (pávián). Nem győzünk majd gyönyörködni a látványban. Itt ebédelünk, majd Kimpese felé indulunk. Kimpeseben megállunk, és kirándulunk a Mvampa 2. vízeséshez. Átkelés egy izgalmas függőhídon. Tovább a mangó ligeten keresztül vezet az utunk. Itt az év 365 napján „szedd magad” akció van, annyit ehetünk, amennyi belénk fér.  A vízesés érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes, emellett a 60 méteres vízesés szikláin keresztül folyó vadvíz mesebeli látványt nyújt. 

Alvás Kimpesében.

 

7. nap (Január 4. Hétfő): Kimpese- Kinshasa

Reggeli után időjárástól függően kirándulás a Mvampa 1. vízeséshez. Fürdőzés a szikla strandokon. Itt egy kemény túrára van lehetőség, amit csak azoknak ajánlunk, akik jó erőben vannak. A többiek ezalatt Diadia faluban maradhatnak, a falusi nép társaságában, kulturális programokban vehetnek részt:  az aratásban, a mogyorópucolásban, pálmaolaj készítésben, vagy meglátogatjuk helyi a banánültetvényt. Délután indulunk Kinshasába, ahol az estét töltjük. Este: kongói folklór est tradicionális kongói zene.

Ezen a napon alternatív programként Kimpesetól Kinshasa felé útközben megállunk Mbanza Ngunguban. Itt megtekinthetjük a végeláthatatlan cseppkőbarlangot.

Este érkezés Kinshasába, vacsora, alvás.

8. nap (Január 5. Kedd): Kinshasa

Kígyó rezervátum 320 fajta kongói kígyóval, köztük a viperával és a kobrával. A szelíd pitont nyakadba tekerheted és pózolhatsz vele.

Délután helyi kézműves piac. Majd a textil piacon folyatatjuk a napunkat, onnan pedig a kongói szabót látogatjuk meg. Este folklór est, kongói törzsi táncok.

9. nap (Január 6. Szerda): Kinshasa

Reggeli után: Néprajzi múzeum látogatása este búcsúvacsora az árvakkal, szuvenírek és ajándékok átadása.

 

10. nap (Január 7. Csütörtök): Búcsúzás, utazás Kinshasából

Reggeli után indulás a belvárosba a csomagjainkkal, közben megállunk a helyi kézműves piacon, ahol lehetőségünk lesz felfedezni a belvárost is. Majd kora délután indulás a Kongó folyóra, ahol a világ második legnagyobb folyóján kirándulunk. Megkerüljük a homokszigeteket, a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztjuk, sátrat verünk, fürdünk, és ebédelünk. 5 óra körül indulás a repülőtér felé. 

Este 8-kor indulás haza: Kinshasa - Isztambul – Budapest.

 

Ár:

 

6 fő esetén

7-12 fő esetén

1600 USD/fő  + repülőjegy

1500 USD /fő + repülőjegy

 

 

A részvételi díj tartalmazza: 

szállást (ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3*-os szállodákban), napi háromszori étkezést, belépőket a nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben terepjáróval vagy mikrobusszal, humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, valamint a résztvevők utazás előtti felkészítését.

Az árat az 1 USD = 290 HUF árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Fizetési határidő: jelentkezéskor 50.000 Ft

Repülőjegy árának fizetése: legkésőbb az indulás előtt 2 héttel

 

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

 

Egyéb költségek:

  • Vízumok (csoportosan intézzük majd az indulás előtt): 100 USD
  • Reptéri kilépési illeték (Kinshasa-ban kötelező): 50 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

 

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

 

További információk:

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika Oltásokról és Kongóról bővebb tájékoztatás, jó tanácsok a http://kongo.lap.hu/ oldalon találhatók.

Kérdéseivel, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:afrikaert@afrikaert.hu, 06-1-332-1054, 06-20-772-2279


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar