1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2019. november 06., 12:56Szilveszterezz velünk Kongóban duplán!

December végi 14 napos kongói utunk során - az Alapítvány helyi tapasztalatainak és kapcsolatainak köszönhetően - lehetőség nyílik egy politikailag, társadalmilag és turisztikailag drasztikusan megújult Kongóban megismerkedni az afrikai élet olyan területeivel és az ország olyan különleges turisztikai látványosságaival is, amelyek egy klasszikus turista számára nem elérhetőek.

HUMANITÁRIUS TURIZMUS - KONGÓI DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG: 

2019. december 29. – 2020. január 11.

humanitárius turizmus egy olyan újfajta, Magyarországon alig ismert turisztikai utazástípus, amely ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius misszió elemeit. Az Afrikáért Alapítvány 2007-ben indította első ilyen útját, amelyet számos nagy sikerrel zárult másik követett. A különleges utazások célja, hogy az aktív pihenés mellett hitelesen, közvetlenül ismertessék meg az utazókkal a fekete kontinens szépségeit és az afrikai hétköznapokat. Minden résztvevő aktív módon pihenhet és egy olyan életre szóló emberi és egyben autentikus afrikai élményben lesz része, ami egészen más tapasztalás, mint egy klasszikus szervezett utazáson való részvétel.

Idei utunk már a sokadik a humanitárius turizmus utak sorában, most azonban az áprilisban sikeresen lezajlott „Teremtsünk Biztos Lakhatást” önkéntes missziónk elemeiből is táplálkozunk. Az Afrikáért Alapítvány több mint 15 éves afrikai terepen végzett munkájával és helyismeretével, munkatársainak sok éves missziós- és utazásszervezési tapasztalatával, illetve humanitárius globális felelősségvállalási célkitűzése jegyében tervezzük az idei színvonalas és felejthetetlen utazásunkat.

Az út lényegi eleme a humanitárius mini projekt csapatmunkában történő megvalósítása, ami által a résztvevők maguk is tevőlegesen hozzájárulnak a helyiek életének megsegítéséhez. Idei projektünk egy már megépített ház befejezése, mely Mama Alphonsine-nak, egy özvegynek, két lányának és 7 árva unokájának készült. Tavasszal egy csapat honfitársunk ennek a 10 fős, rendkívül nehéz helyzetben élő kilakoltatott családnak segített. A ház szerkezetkészre elkészült, a fele már lakható, így a család már be is költözött. Az áprilisi csapat a „Teremtsünk Biztos Lakhatást” projekt keretében készítette a házat, a mi feladatunk – a mi mini projektünk – pedig a ház befejezése lesz. Benne vagy, hogy részese legyél egy ilyen nemes ügynek?

Tarts velünk az utazásra, szerezz életre szóló élményeket, kóstolj bele a smink nélküli afrikai életbe és légy részese az örömnek, amit a ház befejezésével szerzünk a családnak! 

Ha pedig az úthoz most nem tudsz csatlakozni, de szeretnéd támogatni a „Teremtsünk Biztos Lakhatást” projektet, hálásan várjuk adományodat az afrikaert.hu honlapon meghirdetett gyűjtésre. A céladományok házépítésre fordított felhasználását nyomon követheted majd a humanitárius útról készült beszámolókból. Járulj hozzá te is adományoddal Mama Alphonsine és családjának egészségesebb, boldogabb életéhez!

Egy kis ízelítő az utazás útvonalából és élményeiből, a részletes programleírást hamarosan hirdetjük:

PROGRAM:

1. nap – december 29. vasárnap  UTAZÁS

Utazás Budapest – Isztambul – Kinshasa útvonalon Kongóba. Késő este a szállás elfoglalása, pihenés.

2. nap – december 30. hétfő         KINKOLE, KINSHASA

Ismerkedés Mama Alphonsine-nal és családjával, az építkezés megkezdése.

3. nap – december 31. kedd          KINKOLE, KONGÓ FOLYÓ, SZILVESZTER

Délelőtt házépítés, délután hajótúra a Kongó folyón, fürdőzés a folyóban. Este trópusi hangulatú szilveszterezés.

4. nap – január 1. szerda                ÚJÉV KONGÓI MÓDRA

Délelőtt pihenés, délután pedig kongói barátaink vendégül látása, kongói és magyar finomságok készítése, újévi buli kongói módra.

5. nap – január 2. csütörtök          KINKOLE, N’SELE SAFARI

Délelőtt dolgozunk az építkezésen, délután pedig szafaritúrára megyünk N’sele völgyébe, ahol afrikai nagyvadakat láthatunk.

6. nap – január 3. péntek               KINKOLE, MINI PROJEKT ZÁRÁSA

Utolsó napunk az építkezésen, a végén átadjuk a teljesen elkészült házat a családnak és megtapasztalhatjuk, hogy mekkora kiváltság segíteni.

7. nap – január 4. szombat            ISTENTISZTELET, BONOBÓ MAJMOK

Délelőtt istentiszteletre megyünk, délután pedig ellátogatunk egy bonobó rezervátumba, ahol természetes közegükben láthatjuk a majmokat.

8. nap – január 5. vasárnap           KISANTU, MATADI

Kisantuba utazunk, megnézzük Közép-Afrika első botanikus kertjét. Este Matadiba érkezünk, ahol egy helyi család lát minket vendégül vacsorára.

9. nap – január 6. hétfő                  MATADI

Matadi kikötővárosában megcsodáljuk a kilátást a Marchal-hídról, aztán pedig felfedezzük a folyó túloldalán elhelyezkedő kis falvakat.

10. nap – január 7. kedd                 KIMPESE

Kimpese mellett kirándulunk, elmegyünk a Mvampa vízeséshez.

11. nap – január 8. szerda              KIMPESE

A vízesésnél túrázunk. Akik nem szeretnének túrázni, azoknak Kimpese városában kínálunk alternatív programot. Este visszatérünk Kinkolébe.

12. nap – január 9. csütörtök        KINSHASA

Meglátogatjuk az Afrikáért Alapítvány intézményeit, a College Othnielt és a La Providence Árvaházat.

13. nap – január 10. péntek          KINSHASA

Búcsú kinshasai barátainktól. Vásárlás a kézműves piacon, záró élmények a fővárosban. Késő este indulás a reptérről Isztambul felé.

14. nap – január 11. szombat       BUDAPEST

Visszaérkezés Budapestre a koradélutáni órákban.

 Az utat France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány elnöke kíséri.

 RÉSZVÉTELI DÍJ:

8 főtől 1.790 USD + repülőjegy, 16 főtől 1.520 USD + repülőjegy

A részvételi díj tartalmazza: szállást, napi háromszori étkezést, autentikus kulturális programokat, utazást helyben mikrobusszal, hozzájárulást a humanitárius mini projekthez, a szakács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, a szervezési költségeit, vízumügyintézést, valamint a résztvevők utazás előtti felkészítését. Külön fizetendő: repülőjegy, vízum, oltások, belépők. További részletekért töltsd le részletes leírásunkat innen.

JELENTKEZÉS MENETE:

További részletekről az alábbi leírás láblécében feltüntetett elérhetőségeken lehet érdeklődni.

​​Ha szeretnél jelentkezni az útra, akkor innen töltsd le a jelentkezési lapot és az alábbi címre küldd vissza: gyuris.kata@afrikaert.hu

A tervezett kis létszám és a folyamatos érdeklődés miatt érdemes mielőbb jelezni a csatlakozási szándékot. A foglaláshoz szükséges papírokat előzetesen megküldjük.

Foglalni 200.000 Ft előleggel lehet az Afrikáért Alapítványnál átutalással vagy személyesen az irodában. A repülőjegyet a változó ár miatt érdemes mielőbb megvenni, ebben is segítünk. A fennmaradó hátralékot november végén kell kifizetni.


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar