1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2013. július 23., 13:43Tanzánia egyik legvarázslatosabb régiója: Arusha

Az Arusha régió, amelynek nem meglepő módon Arusha város a központja, az egyik legvonzóbb turista célpont Tanzániában.

Főleg azok körében, akiket a szafari izgalma vonz a fekete kontinensre. Itt a világ minden tájáról érkezett utazók együtt kelnek a csalogató nappal, majd felülnek a helyi túravezető dzsipjére, hogy tanúi lehessenek a szavanna nap, mint nap megismétlődő lüktetésének, az éjszakai állatok elrejtőzésének, és a nappaliak álmos ébredésének. A Ngorongoro vadrezervátumban, az Arusha és Manyara Tó Nemzeti Parkokban elefánt, bivaly, oroszlán, krokodil, leopárd, sakál, gnú hagyja magát szemügyre venni, igaz csak tisztes távolságból, az itt élő madarak sokszínű kavalkádja kíséri a hívatlan vendégeket.

Mto Wa Mbu, ami a helyi nyelven azt jelenti a „szúnyogok folyója” a térség egyik nevezetessége. A település nyüzsgő piacával, sosem látott gyümölcseivel és kézműves termékeivel nyűgözik le a látogatót.

Zanzibár. Aki járt már a két szigetből álló, kelet-afrikai ékszer, akarom mondani fűszerdobozban, annak a szó hallatán a piacokat átható intenzív szegfüszeg-, kardamon-, fahéj, vanília, ctromfű- és gyömbérillat egzotikus keveréke ugrik be. Nem hiába nevezik ezt az afrikai partokhoz közeli, az Indiai-óceánban található, apró, de nyüzsgő szigetcsoportot a fűszerek szigetének. Zanzibár történelmi belvárosa, a Stone Town, a zegzugos utcácskákkal, a szultáni palotával, az erőddel és a kikötővel, valamint a közelben található, színpompás korallzátonyokkal, méltán avatja a helyet valódi turistaparadicsommá.

Egy érdekesség: Freddy Mercury Zanzibár szülötte, szülőháza még mindig áll.


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar