1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2013. szeptember 03., 16:50Tanzania Október 18- 29. (11 nap 10 éjszaka)

Bemutatkozik a túravezető: France Mutombo!

„France vagyok, 16 éve élek Magyarországon. Az én fejemben/szívemben született meg a humanitárius turizmus gondolata. Kongóból származom, de a magyar kultúrát is magaménak érzem már, hisz magyar családom van. Kongóban és Tanzániában alapos helyi ismeretekkel, kapcsolatokkal rendelkezem, és az utazás során végig én kísérem a társaságot. Olyan helyekre jutunk el együtt, ami a legautentikusabb Afrika élményt nyújtja majd. Folyékonyan beszélem a magyar nyelvet, így turistáim első kézből, az anyanyelvükön hallják majd a látottakhoz tartozó ismereteket.
Velem olyan helyekre is eljuthatsz, ahová más európai turista nem léphet be, mindezt teljes biztonságban, jól szervezett keretek közt. Velem Afrika olyan, mint egy egzotikus déli szomszéd. Ne habozz, csatlakozz, és éld át az életre szóló élményt. De vigyázz! Az úton szerzett tapasztalatok, a látvány, az emberi kapcsolatok és érzések után egészen biztosan nem leszel már ugyanaz, aki voltál.”Program

0. nap: okt. 18. Indulás  

1. nap: okt. 19. Érkezés, ismerkedés
Reggel, miután megérkeztünk Nairobiba, a helyi vezetőinkkel egy gyors ismerkedés után elindulunk Namangába, ez nagyjából egy 2,5 órás út. Namangában este meglátogatunk egy árvaházat, részt veszünk az árva gyerekek kulturális műsorán, majd vacsora és alvás.

2. nap: okt. 20. Humanitárius nap – Terepfelmérés, ismerkedés
A humanitárius munkák megkezdése, az afrikai munkamorál megismerése. Közös munka és étkezések a helyiekkel. Délután kulturális programok, majd egy autentikus maszáj boma megtekintése, ahol smink nélkül nyerhetünk betekintést a falu életébe. Itt nem szemlélői leszünk a falusi életnek, hanem ha akarjuk, aktív résztvevőként is szerepelhetünk. Építhetünk sárból kunyhót, legeltethetjük az állatokat, vagy éppen vendégek lehetünk egy hagyományos esküvői szertartáson.

3. nap: okt. 21. Humanitárius nap, piaci forgatag
Reggel a helyi piac felkeresése, bevásárlás az ebédhez. Humanitárius munkák folytatása, és/vagy gyerekfoglalkozások tartása, játék a gyerekekkel. Ez a program a legtöbb turistának felejthetetlen élményt nyújt. Közös főzés helyi asszonyokkal. Mutasd meg, ki az igazi konyhatündér! Mi kerül az asztalra: gulyás, Ccapate, netán Uuali? Itt tényleg a hölgyek döntenek!

4. nap: okt. 22. Humanitárius munkák
Humanitárius projekt kivitelezése a helyiek közreműködésével. Kulturális programok, textilvásárlás. Rendelj magadnak egy egzotikus ruhát!

5. nap: okt. 23. Humanitárius munkák
Humanitárius projekt kivitelezése és befejezése megegyezés szerint, a helyiek közreműködésével. Focimeccs a maszájokkal. Megmutathatod, hogy Puskás vér folyik az ereidben.

6. nap: okt. 24. Longido-Mto wa Mbo
Búcsú a gyerekektől, asszonyoktól, új barátainktól. Délelőtt indulás Mto wa Mbu Lilac 4* Campingbe. Szállásfoglalás után ezen a napon egy elég intenzív kulturális élményben lehet majd részünk, mert ellátogatunk egy banánültetvényre, ahol banánsört és sok más érdekes kézműves dolgot kipróbálhatunk. Mto Wa Mbu-beli kézművesek, tingatinga festők felkeresése a műhelyükben. Egyedi ajándékot Készíthetsz magadnak vagy szeretteidnek. Mindezt olcsón. Este egy igazi folklór est és vacsora vár ránk a tanzániai törzsektől. A romantikus környezet, az afrikai természethez igazított, nem túlzottan luxus, de összkomfortos, 4 csillagos sátrak és az autentikus környezet nyugodt, pihentető éjszakát biztosít a sikeres humanitárius utazóknak.

7. nap: okt. 25. Mto Wa Mbu- Serengeti
Reggel séta a Manyara tóhoz – a végtelen szavanna megélése. Reggeli után indulás a lélegzetelállító Serengetire. Útközben zebrákkal, zsiráfokkal, gazellákkal találkozunk.

8. nap: okt. 26. Serengeti
Gyönyörű napkelte a Serengetin. Hajnali vadászatra indulnak a ragadozók, mi pedig tisztes távolból figyeljük, és drukkolunk, ki-ki az oroszlánnak vagy a zebrának, a gepárdnak vagy a gazellának. A cél, hogy megtaláljuk a Big 5-ot, Afrika öt legismertebb vadállatát.

9. nap: okt. 27. Serengeti – Ngoro Ngoro Crater - Arusha
Serengetiről Arusha felé haladva megállunk Ngoro-Ngoro kráterében. Itt nemcsak a vad világtól és a Big 5-tól, hanem az itt élő masszai törzsbeliektől, valamint házi állataiktól is búcsúzunk. Arusha egy multikulturális nagyváros, lehetőségünk lesz átélni, hogy milyen is egy városi forgatag Afrikában, bazárokkal színezve.

10. nap: okt. 28. Arusha- Nairobi
A túra hivatalosan itt véget ér, de lehetőség van továbbmenni Dar-es-Salaam és Zanzibár felé másnap, vagy visszamenni Nairobi felé, és onnan haza.
11. nap: okt. 29. Hazautazás (hajnalban)
 Indulás hajnalban Nairobiból, este érkezés Budapestre

ZANZIBÁR (OPCIONÁLIS)
Okt. 28.−nov.02. (5 nap 4 éjszaka)
+ 450 USD/fő

Tanzánia fővárosa, Afrika egyik legfontosabb nagyvárosa Dar-es-Salaam. Közvetlen innen érhető el Zanzibár, a híres üdülőparadicsom. A túrának ez a része fakultatív jellegű. Az érdeklődők előzetes jelzése alapján vehető igénybe.
Az Indiai-óceánnal körbefonva, kb. 40 km-re Tanzánia partjaitól fekszik a gyönyörű kis ékszerdoboz, melynek neve Zanzibár. A kis sziget a 19. századra a világ elsőszámú fűszerszigetévé nőtte ki magát. Olyan fűszernövények találhatóak itt, mint a szegfűszeg, a bors, a kardamon, a szerecsendió és a fahéj. Zanzibár történelmének alakításában számos hódító vett részt. 1964-ben önálló köztársasági államformát vett fel a német, majd angol uralom után, és Tanganyikával együtt csatlakozott Tanzániához.
Zanzibár, más néven „Kőváros” (Stone Town) óvárosának szűk utcácskái, az öreg házak faragott faajtói, a gazdagon díszített balkonok felejthetetlen élményt nyújtanak a különlegességek iránt nyitott turistáknak. Zanzibár kulturális látnivalóin túl – amelyet az UNESCO méltán nyilvánított a Világörökség részéve – igazi strandparadicsom várja az odalátogatókat, amely kitűnő lehetőséget biztosít a fürdőzni és búvárkodni vágyóknak is.
1. nap: okt. 29. Arusha – Dar-es-Salam – Zanzibár
2. nap: okt. 30.  Zanzibár/Stone town
3. nap: okt. 31. Zanzibár/Stone town
4. nap: okt. 01. Zanzibár/Stone town
5. nap: okt. 02. Zanzibár- Dar-es-Salam – Budapest
Indulás hajnalban Zanzibarból komppal Dar-es-Salamba, és onnan reptéri transzferrel utazunk tovább, majd hajnalban indulunk Budapestre.
A fő programok: 40 USD/fő (fakultatív)

Stone town (régi város) túra Museum látogatással
Spice farm tour (fűszerfarmtúra)
Barangolás a Zanizbár labirintus keskeny utcáiba.

Egyéb program: Strandolás a tengerparton, valamint egyedi programok színes kavalkádja (búvárkodás, hajózás és egyéb kulturális programok). A programok a szállodában megtalálhatóak, amiből mindenki kedve szerint válogathat.

Költségek a 11 napos Tanzaniai útra:

10 fő esetén: 390 000 HUF + repülőjegy

6 fő esetén: 420 000 HUF + Repülőjegy

A részvételi díj tartalmazza: szállást (ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3* szállodákban), napi háromszori étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást (helyben terepjáróval vagy mikrobusszal), humanitárius mikroprojekt hozzájárulást, a sza¬kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait. Résztvevők utazási előtti felkészítését.
Az árat az 1 USD = 240 HUF árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Fizetési határidő: Jelentkezéskor 50 000 Ft előleg
Maradék rész: Szept. 30. legkésőbb
Repülőjegy ára várhatóan: 190 000−210 000 HUF
Repülőjegy árára garanciát nem tudunk vállalni, fizetése pedig legkésőbb az indulás előtt 2 héttel szükséges.

 

Költségek Zanzibárra ( opcionalis):
450 USD/fő (az ár tartalmazza: szállás, buszköltségek, transzferek oda-vissza, kompköltségek oda-vissza, reggeli)
Saját szoba: +40 USD/nap


Egyéb költségek:
• Vízumok (határon kiváltható, csoportosan intézzük majd 100 USD)

Oltások
Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
• További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35 000 Ft

Biztosítás
• 3000-15 000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

További információk:
Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. Oltásokról és Tanzániáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.
Tanzániában a nairobi-i székhelyű Kenyai Magyar Nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU

Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség: http://www.tanzania-gov.de/

 

Ha kérdése van, kérjük, keressen bennünket!

1054 Budapest, Garibaldi u. 3.

www.afrikaert.hu

afrikaert@afrikaert.hu

+36 1 332 1054

+36 20 772 2279


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar