1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2012. augusztus 08., 10:51Tanzániai 10 Napos

Október 22-November1. Tanzánia (10 nap)

Főprogram: kulturális programok Masszájokkal, Szerengeti, Ngoro Ngoro, Olduvai gorge, majd M’twa mbo kultúrákkal és szokásokkal, humanitárius mikro projekt

11 nap,10 éj

Okt.21- Nov. 1

Ismertető

Afrika. Vadregényes, szép, természetes, izgalmas. Törzsi kultúra, ősi szokások, szegénység, boldog emberek. A fantázia szárnyra kap, megannyi könyv és mozi élmény teszi vonzóvá ezt az egzotikus kontinenst. Az Afrikáért Alapítvány sok éve szervez humanitárius turista utakat Közép-Afrikába, valódi Afrika-élményt nyújtva az arra vágyóknak. A hely felderítése és a szafari mellett megismerkedünk a helyi szokásokkal, felkeressük az itt élő törzseket, és egy humanitárius projekt keretében valós és tartós segítséget nyújtunk az ott élőknek.

A cél Tanzánia északi része, a Kilimandzsáró lábánál fekvő Arusha, és környéke. Tanzánia barátságos és turisztikailag teljesen biztonságos. A túra során lehetőségünk lesz felkeresni az Oduvai hasadékot, ezt a régészeti kincsesbányát. Megismerkedünk a maszájokkal, ezzel a hatalmas, hagyománytisztelő törzzsel, és segítünk egy iskolájuk felépítésében. Megnézzük a Szerengeti vadjait, megcsodáljuk a Ngorongoro hihetetlen természeti kincseit. A helyiekkel együtt főzünk, eszünk, és részt veszünk mindennapjaikban.

Ez nem egyszerű szafari. Nem steril, üvegbúra alatti Afrika, amit messziről fotózunk. Ez a valódi Afrika.

 

 

Program

0. nap Okt.21. Vasárnap: Indulás 

Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről délután.

1. nap Okt.22. Hétfő: Érkezés, ismerkedés

Reggel, miután megérkeztünk Nairobiba a helyi vezetőinkkel egy gyors ismerkedés után elindulunk Nakuruba, ez nagyjából egy 2,5 órás út. Nakuruban este meglátogatunk egy árvaházat, részt veszünk az árva gyerek kulturális műsorán, majd vacsora és alvás.

2. nap Okt.23. Kedd: Humanitárius nap – Terepfelmérés, ismerkedés

A humanitárius munkák megkezdése, az afrikai munkamorál megismerése. Közös munka és étkezések a helyiekkel. Délután kulturális programok, majd egy autentikus maszáj boma megtekintése, ahol smink nélkül nyerhetünk betekintést a falu életébe. Itt nem szemlélői leszünk a falusi életnek, hanem ha akarjuk, aktív résztvevőként is szerepelhetünk. Építhetünk sárból kunyhót, legeltethetjük az állatokat vagy éppen vendégek lehetünk egy hagyományos esküvői szertartáson.

 

3. nap Okt.24. Szerda: Humanitárius nap, piaci forgatag

Reggel a helyi piac felkeresése, bevásárlás az ebédhez. Humanitárius munkák folytatása, és/vagy gyerekfoglalkozások tartása, játék a gyerekekkel. Ez a program a legtöbb turistának felejthetetlen élményt nyújt.  Közös főzés helyi asszonyokkal.

4. nap okt. 25. Csütörtök: Humanitárius munkák

Humanitárius projekt kivitelezése, a helyiek közreműködésével. Kulturális programok, textilvásárlás. Rendelj magadnak egy egzotikus ruhát!

5. nap Okt. 26. Péntek: Humanitárius munkák

Humanitárius projekt kivitelezése és befejezése megegyezés szerint, a helyiek közreműködésével. Focimeccs a maszájokkal

6. nap Okt.27. Szombat: Longido-Mto wa Mbo

Búcsúzkodás a gyerekektől, asszonyoktól, új barátainktól. Délelőtt indulás Mto wa Mbu Lilic 4* Campingbe. Szállásfoglalás után ezen a napon egy elég intenzív kulturális élményben lehet majd részünk, mert ellátogatunk egy banán ültetvényre, ahol banán sört és sok más érdekes kézműves dolgot kipróbálhatunk. Mto Wa Mbu-beli kézművesek, tingatinga festők felkeresése a műhelyükben. Készíthetsz egy egyedi ajándékot magadnak vagy szeretteidnek. Mindezt olcsón.  Este egy igazi folklór est a tanzániai törzsektől és vacsora vár ránk. A romantikus környezet, az afrikai természethez igazított, nem túlzottan luxus összkomfortos 4 csillagos sátrak és autentikus környezet feelingje nyugodt, pihentető éjszakát biztosít a sikeres humanitárius utazóknak.

7. nap Okt.28. Vasárnap: Mto Wa Mbu- Serengeti

Reggel séta a Manyara tóhoz – a végtelen szavanna megélése. Reggeli után indulás az lélegzetelállító Serengetibe. Útközben zebrákkal, zsiráfokkal, gazellákkal találkozunk.

8. nap Okt.29. Hétfő: Serengeti

Gyönyörű napkelte a Szerengetin. Hajnali vadászatra indulnak a ragadozók, mi pedig tisztes távolból figyeljük, és drukkolunk, ki-ki az oroszlánnak vagy a zebrának, a gepárdnak vagy a gazellának. A cél, hogy megtaláljuk a Big five-ot, ami Afrika 5 legfőbb ragadozóját foglalja magában. Nem kell aggódni, nem kell türelmetlenkedni, csak bízd magad a túravezetőnkre, és engedd el a fantáziádat, élvezd a természet őszinteségét, a szavanna törvényét.

9. Nap Okt.30. Kedd: Serengeti Ngoro-Ngoro Kráter

Reggeli után indulás a Ngoro-Ngoro Kráterbe. A 6000 km hosszú Nagy-hasadékvölgy Szíriától Mozambikig húzódik, ezen átkelve jutunk a csodálatos, 260 km2-es Ngorongoro kráterbe, melyben fantasztikus sűrűségben található meg Afrika minden szépsége. Becslések szerint 25000 nagyvad éli itt mindennapjait. Ez az egyetlen hely Tanzániában, ahol az ember, a vadállat és házi állat együtt él békességben, a maszáj pásztor legelteti egész nyáját, miközben tőle 200 méterre egy oroszlán kergeti napi zsákmányát. Mi csak ámulunk és bámulunk, és minden gondunk feledésbe merül.

 

10. Nap. Otk.31. Szerda: Mto wa Mbo Longidó - „Kwaheri”,

azaz viszont látásra! Helyi maszáj törzs felkeresése, ahol betekintést nyerhetünk az ő hétköznapjaikba is, hogy egy tradicionális afrikai törzs hogyan éli az életét, milyen szertatások és szokásaik vannak.  A nap folyamán megrendezésre kerül egy magyar-maszáj focirangadó is, tehát aki már most tudja, hogy szívesen részt venne egy ilyen programban, az hozzon sportcipőt! Az este folyamán elbúcsúzunk, és elindulunk a Nairobi reptérre.

 

És ami még belefér…

Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szerveződhetnek. Ahogyan az Afrikában szokás.  Célunk hogy minél autentikusabb élményben lehessen részünk.

Költségek

Részvételi díj:

6 fő esetén

10 fő esetén

14 fő esetén

390.000 HUF/fő+Repülőjegy

370.000 HUF/fő+Repülőjegy

350.000 HUF/ fő +Repülőjegy

Repülőjegy: 190.000 (Turkish Airlines). A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy csak az utazásszervezőkön keresztül vásárolható meg.

A részvételi díj tartalmazza: (Szállást ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3*-os szállodákban, 3x napi étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben teherautóval, humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, Résztvevők utazás előtti felkészítését). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Előleg: 390.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 190.000 a repülőjegy ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő. A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy  csak  az utazásszervezőkön keresztül vásárolható meg.

 

Kedvezmények

  • Részvételi díj Szeptember 15-ig kedvezményesen 390.000 Ft. Szept.15. utáni jelentkezési esetén 430.000 Ft

 

Kedvezmények Táblázat

Kedvezmény típusok

Kedvezményezettek

10 éves Afrikáért Alapítvány kedvezmény 10%

- Minden jelentkező augusztus 30-ig

-10 évig hűséges  (támogató)

- Kiemelt támogató, volt humanitárius turista

5% kedvezmény

- 1 évnél régebb óta támogató, kiemelt                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             önkéntes, partner, tag

5% kedvezmény

- Minden beszervezett személy után

 

Utazás vezető: France Mutombo

Afrikai származású, Magyarországon élő, az afrikai és a magyar kultúra ismerője, szakértője, magyarul, angolul és franciául folyékonyan, emellett bantu nyelveket beszélő vezető.

 

Egyéb költségek

Vízumok (a határon kiváltható, csoportosan intézzük majd): 100 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

 

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Oltásokról és Tanzániáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.

Tanzániában a Nairobi székhelyű kenyai magyar nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU

Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség:

http://www.tanzania-gov.de/

Kérdéseivel keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279

 


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar