1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2012. augusztus 08., 10:46Tanzániai – fapados kiadás

November 2-9. Tanzánia („fapados út”)

Főprogram: Humanitárius mini-projekt, szafari, Ngoro-Ngoro, majd M’twa mbo kultúrákkal és szokásokkal

8 nap,7 éjszaka

Nov. 2-9.

Ismertető

Afrika. Vadregényes, szép, természetes, izgalmas. Törzsi kultúra, ősi szokások, szegénység, boldog emberek. A fantázia szárnyra kap, megannyi könyv és mozi élmény teszi vonzóvá ezt az egzotikus kontinenst. Az Afrikáért Alapítvány sok éve szervez humanitárius turista utakat Közép-Afrikába, valódi Afrika-élményt nyújtva az arra vágyóknak. A hely felderítése és a szafari mellett megismerkedünk a helyi szokásokkal, felkeressük az itt élő törzseket és egy humanitárius projekt keretében valós és tartós segítséget nyújtunk az itt élőknek.

A cél Tanzánia északi része, a Kilimandzsáró lábánál fekvő Arusha és környéke. Tanzánia barátságos és turisztikailag biztonságos. A túra során lehetőségünk lesz felkeresni az Oduvai hasadékot, ezt a régészeti kincsesbányát. Megismerkedünk a maszájokkal, ezzel a hatalmas, hagyománytisztelő törzzsel és segítünk egy iskolájuk felépítésében. Megcsodáljuk a Ngorongoro hihetetlen természeti kincseit, a helyiekkel együtt főzünk, eszünk, és részt veszünk mindennapjaikban.

Ez nem egyszerű szafari. Nem steril, üvegbúra alatti Afrika, amit messziről fotózunk. Ez a valódi Afrika.

Mitől fapados?

Szerettünk volna olyan túrát létrehozni, amit több ember megengedhet magának. Engedtünk egy kicsit a komfortból, de nem engedtünk a biztonságból. Rövidebb lett pár nappal az út, de mégsem hagyunk ki semmit, ami igazán fontos vagy érdekes.

  • Valódi afrikai szállásokon szállunk meg, nem az amerikaiak számára fenntartott szafari hotelekben. A szúnyogháló kicsit lyukas, a vécére guggolni kell, de meleg vizes zuhanyzó azért van. J
  • Nem skanzenbe megyünk, hogy megismerjük a maszájokat, hanem felkeressük a közeli törzset. Valódi és olcsóbb.
  • Nem étteremben eszünk, hanem az általunk támogatott árvaház vezetői főznek nekünk. Azt, amit az afrikaiak esznek, úgy, ahogy ők eszik.
  • A szuvenírt nem a boltban vesszük, hanem egyenesen a készítőtől.
  • A segítség, amit nyújtunk, nem pénzbeli, hanem tettleges: létrehozunk valami maradandót a helyiekkel együtt. Nyomot hagyunk.
  • Az Afrikáért Alapítvány non-profit szervezetként szervezi a túrát.

Tudjuk, mit csináljunk, hova menjünk. Ismerjük Afrikát. Gyere velünk, ismerd meg Te is!

 

 

 

 

Program

0. nap Nov.01. Vasárnap: Indulás 

Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről délután.

1. nap Nov.02. Hétfő: Érkezés, ismerkedés

Reggel érkezés Nairobiba, ahonnan a helyi vezetőnkkel átmegyünk Namangába, ami Kenya és Tanzánia határán található, a Namanga Hegyek közvetlen szomszédságába, de nem ez a legnagyobb látványossága a helynek, ugyanis a városból már látható a Kilimandzsáró is. Emellett ebben a városban található az árvaházunk is, ahol a gyerekekkel karöltve elkezdjük megvalósítani a mini projektünket, ezzel támogatva majd az árvák mindennapjait; ezután egy kicsit ismerkedünk a helyiekkel, felmérjük a körülményeket.

2. nap Nov.03. Kedd és 3. nap Nov. 04. Szerda Humanitárius napok – valós problémák, valódi segítség.

Az elkövetkezendő 2 napban humanitárius napok lesznek, aminek a keretei között, közös munkával segítünk az arra rászorulóknak, így megismerhetjük az afrikai munkamorált (pole pole J). Míg együtt étkezünk és szórakozunk a helyiekkel, ezzel is életre szóló élményt szerezve, este mégis úgy fekhetünk le aludni, hogy maradandó, valós segítségnyújtást tudhattunk magunk mögött, miközben igazán megismerhettük a helyiek életét és szokásait. Vigyázz, ezek a napok nyomot hagynak bennünk! Tanítanak, a különböző szituációk fejlesztik a személységünket. Itt belekóstolunk a valódi Afrikába, átértékeljük az életünket, és boldogan mondjuk ki, hogy segíteni kiváltság!

4. nap Nov.05. Csütörtök: Humanitárius munkák, Manyara tó

A humanitárius munkák befejezése. Délután indulás a Manyara tó melletti szállásra a szafari túra vezetőjével.

5. nap Nov.06. Pénteken: Nagy-hasadékvölgy, Ngorongoro

A 6000 km hosszú Nagy-hasadékvölgy Szíriától Mozambikig húzódik. Ezen átkelve jutunk el a csodálatos, 260 km2-es Ngorongoro kráterbe, melyben fantasztikus sűrűségben található meg Afrika minden szépsége. Becslések szerint 25.000 nagyvad éli itt mindennapjait.

6. nap Nov.07. Szombat: Séta a szavannán, Mto Wa Mbu falu

Reggel séta a Manyara tóhoz ahol lehetőségünk lesz testközelből szemlélni Afrika állat és növény világát, hiszen vízilovaktól kezdve, zsiráfokon át, az összes afrikai nagy vad megtalálható a tó közvetlen közelében, és meg kell említeni a madárvilágot is, hiszen nagyon nagy légyszámban vannak itt flamingók is, feledhetetlen látványt nyújtva.

Utána a Mto Wa Mbu-beli kézműveseket, tingatinga festőket keresünk fel, akik saját műhelyeikben fognak fogadni minket, és ha szerencsések és elég bátrak vagyunk hozzá, még talán lehetőségünk is lesz kipróbálni azokat. Majd az este folyamán visszatérünk Namangába.

.

7. nap Nov. 08. : „Kwaheri”

„Kwaheri”, azaz viszont látásra! Helyi maszáj törzs felkeresése, ahol betekintést nyerhetünk az ő hétköznapjaikba is, látni, hogy egy tradicionális afrikai törzs hogyan éli az életét, milyen szertatások és szokásaik vannak.  A nap folyamán megrendezésre kerül egy magyar-maszáj focirangadó is, tehát aki már most tudja, hogy szívesen részt venne egy ilyen programban, az hozzon sportcipőt! Az este folyamán elbúcsúzunk, és elindulunk a Nairobi reptérre.

.

8. nap Nov.09. : Hazatérés

Indulás Budapestre hajnalban, érkezés délután 2-kor.

És, ami még belefér…

Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szerveződhetnek. Ahogyan az Afrikában szokás…

Költségek

     Részvételi díj:

11  fő esetén

12-15 fő esetén

16- 20 fő esetén

 

260.000 HUF/fő  +Repülőjegy

230.000 HUF/ fő +Repülőjegy

 

A részvételi díj tartalmazza: (Szállást ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3*-os szállodákban, 3x napi étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben teherautóval, humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait, Résztvevők utazás előtti  felkészítését). Az árat az 1usd=240Ft árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Előleg: 260.000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő.
Hátralék: 190.000  a repülőjegy ára, amely indulás előtt 35 nappal fizetendő(Turkish Airlines). A repülőjegy árát nem tudjuk garantálni, mindkét irányban módosulhat. A repülőjegy csak az utazásszervezőn keresztül vásárolható.

 

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

 

Kedvezmény:

  • Részvételi díj (Szállás, étkezés, belépők, utazás helyben, humanitárius hozzájárulás): Szeptember 15-ig kedvezményesen 260.000 Ft. Szept.15. utáni jelentkezés esetén 290.000 Ft

 

 

 

Egyéb költségek

Vízumok (a határon kiváltható, csoportosan intézzük majd): 100 USD

Oltások:

  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
  • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

  • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

 

 

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Oltásokról és Tanzániáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.

Tanzániában a Nairobi székhelyű kenyai magyar nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU

Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség:

http://www.tanzania-gov.de/

Kérdéseivel keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar