1145 Budapest XIV. kerület,
1145 Budapest, Törökőr utca 62.
Tel.: 06/1/332-1054
E-mail küldése

Útjaink

2015. április 24., 16:05Tanzániai utazás lerása

NAIROBI – LONGIDO – MTW WA MBO – SERENGETI - ARUSHA – OPCIONÁLIS ZANZIBÁR vagy KILIMANJARO

TANZÁNIA

NAIROBI – LONGIDO – MTW WA MBO – SERENGETI - ARUSHA – OPCIONÁLIS ZANZIBÁR vagy KILIMANJARO

 

 PROGRAM

 

0. nap –  Indulás Budapestről

Miután megérkeztünk Nairobiba másnap hajnalban, a napot ott töltjük.

Szállás a Terminal Hotel-ben.

 

1. nap –  Nairobi, Namanga

Reggel lehetőség szerint barangolás a Nairobi forgatagában, ezt követően elindulunk Namangába, ahol a 4 napos humanitárius munkánkat fogjuk elkezdeni. A terepszemle és ismerkedés után neki állunk a mini projektjeink kivitelezésének.

Szállás a New Mountain View Hotel-ben.

 

2. nap - Namanga, Humanitárius nap, terepfelmérés és ismerkedés

A humanitárius munkák megkezdése, az afrikai munkamorál megismerése. A fiúk és lányok neki állnak a „kemény” közös fizikai munkának, az anyáskodó típusok pedig örömüket lelhetik az ottani gyerek foglalkoztatásában, tanításában. Közös étkezések a helyiekkel. Délután kulturális programok, majd egy autentikus massai boma megtekintése, ahol betekintést nyerhetünk a smink nélkül falu életébe. Itt nem szemlélői leszünk a falusi életnek, hanem, ha akarjuk, aktív résztvevőként is szerepelhetünk. Építhetünk sárból Manyattát (massai kunyhót), legeltethetjük az állatokat vagy éppen vendégek lehetünk egy hagyományos esküvői szertartáson.

Szállás a New Mountain View Hotel-ben.

 

3. nap –  Namanga, humanitárius nap, piaci forgatag

Ezen a napon folytatódik az igazi interkulturális kirándulás. Reggel a helyi piac felkeresése, bevásárlás az ebédhez.  Közös főzés, recept csere. Ha konyhatündér vagy, megtanulhatod, hogy kell csinálni a chapaté-t vagy ugalit-t. Hogy mindez mi fán terem? Ott megtudhatod. Humanitárius munkák folytatása, és/vagy gyerekfoglalkozások tartása, játék a gyerekekkel. Itt tudjuk átadni az általunk hozott sok-sok ajándékot a gyerekeknek. Cserébe az örömteli mosolygós csillogó fekete szempárak jelzik, hogy végtelenül hálásak az apró ajándékokért.  Ez a program a legtöbb turistának felejthetetlen élményt nyújt. 

Szállás a New Mountain View Hotel-ben.

 

4. nap –  Namanga, humanitárius munkák befejezése

Humanitárius projekt kivitelezése és folytatása megegyezés szerint, a helyiek közreműködésével.  Mivel már otthonosan mozgunk a faluban, így további kulturális program lehetőségek nyílnak, Afrika maga megteremti helyzeteit.

Szállás a New Mountain View Hotel-ben

 

5. nap -  Namanga, Arusha

Délelőtt Humanitárius projekt kivitelezése és befejezése megegyezés szerint, a helyiek közreműködésével. Visszavágó focimeccs a massaiakkal. Be tudjuk bizonyítani, hogy Puskás leszármazottai vagyunk?

Ezen a napon délután a hátunk mögött hagyjuk frissen szerzett barátainkat, és Arusha felé vesszük az irányt, ahol felkészülünk a szafarira. 

Szállás a Meru View Garden-ben.

 

6. nap - Arusha, Mto wa Mbu, a kulturális falú

Ezen a napon egy elég intenzív kulturális élményben lehet majd részünk, mert ellátogatunk egy banán ültetvényre, ahol banán sört és sok más érdekes kézműves dolgot kipróbálhatunk. Mto Wa Mbu-beli kézművesek, Tingatinga festők felkeresése a műhelyükben. Készíthetsz egy egyedi ajándékot magadnak vagy szeretteidnek. Mindezt olcsón.  Este egy igazi folklór-est a tanzániai törzsektől és különleges vacsora vár ránk. A romantikus környezet, az afrikai természethez igazított, nem túlzottan luxus összkomfortos 4 csillagos sátrak és autentikus környezet feelingje nyugodt, pihentető éjszakát biztosít a sikeres humanitárius utazóknak.

Szállás a Lilac Kemping-ben.

 

7. nap - Mto Wa Mbu, Serengeti

Reggel séta a Manyara tó felé, a végtelen szavanna megélése. Reggeli után indulás az lélegzetelállító Seregnetibe. Útközben zebrákkal, zsiráfokkal, gazellákkal találkozunk.

Szállás a Seronera Kemping-ben.

 

8. nap - Serengeti

Gyönyörű napkelte a Szerengetin. Hajnali vadászatra indulnak a ragadozók, mi pedig tisztes távolból figyeljük, és drukkolunk, ki-ki az oroszlánnak vagy a zebrának, a gepárdnak vagy a gazellának. A cél, hogy megtaláljuk a Big five-ot, ami Afrika 5 legfőbb ragadozóját foglalja magában. Nem kell aggódni, nem kell türelmetlenkedni, csak bízd magad a túravezetőnkre, és engedd el a fantáziádat, élvezd a természet őszinteségét, a szavanna törvényét.

Szállás a Twiga Camping-ben.

 

9. nap -  Ngorongoro kráter

A Ngorongoro egy hatalmas kráter, amely az egész kontinens egyik legnagyobb egyedsűrűségű vadállományának otthona. Mintegy 260 km2-nyi területén 50 nagyemlős-faj (köztük több ezer gnú, zebra, elefánt, oroszlán), valamint 200 madárfaj (a strucctól a kacsáig) él. Természetes édenkert ez, amely a tűzhányó utolsó kitörésekor, a vulkán tetejének beszakadásával jött létre 2,5 millió évvel ezelőtt. Az év minden szakában van itt elég víz és növény, így nem kényszerülnek máshová menni.

Szállás a Lilac Kemping-ben.

 

10. nap -  Arusha

 

11. nap – Hazaút vagy opcionális túrák

Az estét Arushában töltjük, ahonnan másnap reggel Nairobiból hazarepülünk. VAGY lehetőségünk van megmászni Afrika tetejét, a Kilimandzsárót vagy esetleg lógathatjuk a lábunkat Zanzibár egzotikus tenger partjain.

 

OPCIONÁLIS TÚRÁK:

I. OPCIÓ - ZANZIBÁR (+5 NAP):

11. nap – Arusha, Zanzibár, Stone Town (repülővel)

Zanzibár egy szigetvilág, amely 2 fő szigetből Unguja (Zanzibár) és Pemba, valamint kb. 51 másik kisebb szigetből áll. „Fűszer szigetként”, strandparadicsomként is szokták emlegetni. Az Indiai-óceánban található, kb. 40 km-re a tanzániai partoktól. Az UNESCO Zanzibárt a Világörökség részévé nyilvánította. A tengerpart gyönyörű, porszerű, fehér homokos partjával, türkizkék színű vizével tökéletes a kikapcsolódáshoz. Rendkívüli élményekben lehet részünk, legyen szó búvárkodásról, városlátogatásról vagy egyéb fakultatív programról. Egy zanzibári utazás során ellátogathatunk a Jóni vagy a mangrove erdőbe, láthatunk delfineket.

Ezen a napon miután lefoglaltuk a szobáinkat, felfedezzük a Stone Town-t. A 200 éves fehér kövekből épült város-, az egykori rabszolga kereskedelemi központ- nyújthat különleges és mesebeli hangulatot számunkra.  Barangolhatunk a város zegzugos kis utcáiban, lenyűgöző piacain, ahol minden féle, egzotikus gyümölcs és tengeri élőlényekkel találkozhatunk. Freddie Mercury szülőházát is megtekinthetjük és, ha időnk engedi, múzeumokat lehet megtekinteni. Itt töltjük az éjszakánkat.

Szállás a Safari Lodge-ben.

 

12-15. napok - Kikapcsolódás a Nungwi Partjain

Reggel indulás Nungwiba. Útközben megállunk a fűszer farmokon, ahol egy kis dzsungelszerű, speciális fa masszás mutatványokkal, növényekből kézzel készített ajándékokkal kedveskednek a turistáknak. Az egzotikumokkal fűszerezett túrán megtudhatjuk, hogy milyen fán terem a kurkuma, babérlevél, szerecsendió, chili paprika, valamint, hogy a Coca-Cola helyett miért coco-colat isznak a helyiek? Kiderül, ha velünk tartasz.

Délután megérkezünk Nungwiba. Ilyet szem soha nem látott: fehér homokos, kristály tiszta, kék tengerparton strandolhatunk, ahol még a naplemente is egyedi. Az emberek rendkívül barátságosak és kedvesek.

Ez idő alatt külön programok szervezhetőek fakultatívan: búvár hajóút, hatalmas teknősbéka megtekintése, fürdőzés delfinekkel stb..

Szállás az Union Bungalow-ban.

 

16. nap – Nungwi-Stone Town – Dar es Salaam – Visszaút Budapestre

      

II. OPCIÓ - KILIMANDZSÁRÓ MEGMÁSZÁSA (+5 NAP):

11. nap – Arusha, Marangu

Arushából indulva, amint elérjük Maragut rögtön elindulunk a Mandara Táborig. Menetközben ebédelni fogunk. Az út nagyjából 3-5 óráig fog tartani és 2700 m-es magasságig fogunk felmászni, ahol az estét a Mandara táborban töltjük.

 

12. nap  – Horombo

Reggeli után kb. 4-7 órás mászás következik, ahol elérjük majd a következő állomásunkat, 3700 m-t. Az ebédet szintén menetközben fogjuk elfogyasztani. Az estét a Horombo Táborba töltjük.

 

13. nap – Kibo

Szintén 1000 m-t fogunk megtenni felfelé, ahol estére, közel 5-7 órás mászás után elérjük a Kibo tábort.

 

14. nap – Uhuru csúcs, vissza a Horombo táborba

Ezen a napon elérjük célunkat, amiért az elmúlt napokban oly sokat  küzdöttünk és meglátjuk az 5896 m magas Uhuru csúcsot, majd ebéd után elkezdünk leereszkedni a Horombo táborig.

 

15. nap – Marangu Kapu, Arusha

Reggeli után teljesen leereszkedünk, ahol az autóink már várnak minket, amik elvisznek minket Arushába, ahol az estét töltjük.


      

16. nap –  Visszaút Budapestre

 

 

KÖLTSÉGEK 11 NAPOS TANZÁNIAI ÚTRA

 

10 fő esetén

6 fő esetén

1690 USD + repülőjegy

1830 USD + repülőjegy

A részvételi díj tartalmazza: szállást (ifjúsági szállásokon, kempingekben, bérelt sátrakban, bungalókban és 3* szállodákban), napi háromszori étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást (helyben terepjáróval vagy mikrobusszal), humanitárius mikro projekt hozzájárulást,  a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait. Résztvevők utazási előtti felkészítését.

Az árat az 1 USD = 290 HUF árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Repülőjegy ára várhatóan: 190 000 − 210 000 HUF

Repülőjegy árára garanciát nem tudunk vállalni, fizetése pedig legkésőbb az indulás előtt 2 héttel szükséges.

 

 

Költségek Zanzibárra (opcionális):

450 USD/fő (az ár tartalmazza: szállás, buszköltségek, transzferek oda-vissza, kompköltségek oda-vissza, reggeli)

Saját szoba: +40 USD/nap

 

Költségek a Kilimandzsáróra (opcionális):

4 fő felett - 1250 USD

2 fő felett - 1350 USD

1 főnek - 1450 USD

(az ár tartalmazza: szállás, buszköltségek, transzferek oda-vissza, kompköltségek oda-vissza, reggeli)

      

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Vízumok (határon kiváltható, csoportosan intézzük, 100 USD)
  • Oltások
  • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
    • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35 000 Ft
  • Biztosítás: 3000-15 000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

 

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el.

Oltásokról és Tanzániáról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.

Tanzániában a nairobi-i székhelyű Kenyai Magyar Nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU

Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség: http://www.tanzania-gov.de/

Amennyiben bármilyen kérdése van, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054; 06-20-772-2279

 


« Vissza az előző oldalra!

Afrikáért Alapítvány Magyarország - Magyar